Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
zaken

Voorfinanciering voor uitbetaling bij facturen

Zakelijk

Bedrijven zijn afhankelijk van inkomsten voor de voortgang van een succesvolle bedrijfsvoering. Het is dan ook belangrijk dat facturen tijdig worden uitbetaald. Om hierover meer zekerheid te verkrijgen, is het waardevol om je in de mogelijkheden van voorfinanciering te verdiepen. De factoring specialist biedt bedrijven financieringen variërend in hoogte aan als toekomstbestendig werkkapitaal, waardoor investeringen niet hoeven wachten of stil komen te liggen. Een straight forward werkkapitaalfinanciering waarborgt de financiële bedrijfscontinuïteit, doordat het grootste gedeelte van de facturen reeds wordt uitbetaald. Je hoeft dus niet te wachten op debiteuren, die hier mogelijk langer over doen dan wordt aangegeven. Uit een volledige mix aan full service factoring, invoice discounting en transactiefinanciering kan een keuze worden gemaakt, die past bij jouw onderneming.

Financiële zekerheid bewerkstelligen

Factoring is een geschikt alternatief op gebruikelijke een bancair rekening-courantkrediet. Deze vorm van voorfinanciering maakt het mogelijk om binnen 24 uur tot wel 80-90% van verstuurde facturen te innen. Het idee hierachter is dat je jouw facturen in zekere zin verkoopt, waarbij een groot deel van de facturen reeds wordt uitbetaald. De debiteuren betalen vervolgens, mogelijk op een verlaat moment, dan de volledige factuurbedragen uit aan deze zelfde partij. Je hebt hier zelf echter geen omkijken meer naar, maar bent verzekerd van een doorlopende toestroom aan inkomsten. De financiering wordt opgesteld op basis van overdracht van debiteurenvorderingen, waarbij eveneens het debiteurenrisico wordt overgenomen. Zelfs als een debiteur in geheel niet betaalt, kun je zo alsnog ervan verzekerd zijn dat facturen worden uitbetaald.

Voldoen aan kredietbehoefte

Om te voldoen aan een kredietbehoefte, kan een financiering van minimaal € 100.000, - tot ongeveer € 5.000.000, - worden geboden. Je kiest hierbij voor een financiering die meegroeit met de behoefte binnen de onderneming, waardoor je nooit in problemen komt wanneer debiteuren niet tijdig facturen voldoen. Je kunt rekenen op een no-nonsense en persoonlijke aanpak, waarbij je voortdurend inzicht behoudt en veel zorgen en tijd bespaard blijft. Vertrouw op een ervaren financier, die zorgdraagt voor een financiële back-up en precies weten hoe met achterstallige betalingen moet worden omgesprongen. Kies voor voorverkochte verkopen en profiteer van een stabiele toestroom aan inkomsten, zodat je toekomstgericht kunt blijven ondernemen.

Hoogte van krediet

Door te kiezen voor factoring, ben je verzekerd van een hoog percentage aan uitbetalingen voor openstaande debiteurenposten. Waar je bij een bancair krediet kunt rekenen op een percentage variërend tussen 50-70%, biedt factoring percentages tussen 80-90%. Bovendien wordt hierbij niet gevraagd om een pandrecht op alle overige activa. Factoring maakt het mogelijk om zekerheid te verkrijgen op beschikbare inventaris, voorraad en mogelijke vervoersmiddelen. Je kunt de bedrijfsvoering richten op het verkrijgen van meer bekendheid, om meer klanten en inkomsten te genereren, zonder je zorgen te maken of facturen wel tijdig worden voldaan. Bij deze vorm van voorfinanciering worden minder zekerheden verlangd, terwijl je een verhoogde zekerheid terugkrijgt omtrent uitbetaling van inkomsten. Facturen worden grotendeels direct uitbetaald, waarna je zelf niet achter debiteuren hoeft te gaan. Verzekerde inkomsten bieden betrouwbare, financiële toekomstperspectieven.