Foto Mario de VriesMakelaar-taxateur
Foto Mario de VriesMakelaar-taxateur Foto:

De krappe woningmarkt

NIJMEGEN - De vakanties zitten er weer op en langzaam komt iedereen weer in zijn 'normale' ritme. Tijd voor ons kantoor om een tussentijdse balans op te maken.

Eén ding is duidelijk, de krapte op de woningmarkt is onverminderd. Gelukkig zien we dat op veel locaties gebouwd wordt, want om de krappe woningmarkt meer in evenwicht te brengen moeten er huizen (en appartementen) gebouwd worden. Echter, in het tempo waarin er gebouwd kan worden zal er op korte termijn geen merkbaar verschil waarneembaar zijn. Wij denken dat de overheid ook moet inzetten op het verkorten van procedures om een nieuwbouwplan sneller van de grond te krijgen en het transformeren van bijvoorbeeld leegstaande kantoren naar woningen.

We ontkomen er niet aan om het onderwerp corona ook even aan te snijden. In eerste instantie werden er in het begin van de pandemie diverse aannames gemaakt. Maar welk scenario men ook voor ogen had, niemand had gedacht dat de huizenprijzen juist in die periode zo ontzettend zouden gaan stijgen. Niet dankzij, maar ondanks corona zou je kunnen zeggen.

En dan de overdrachtsbelasting die sinds 1 januari is opgedeeld in drie tarieven: 0%, 2% en 8%. Voor jonge mensen tot 35 jaar levert de vrijstelling een voordeel op. Maar door de stijgende huizenprijzen zien wij dit voordeel in de meeste gevallen wegvloeien naar het 'overbieden'. Voor de belegger, die de woning niet voor eigen bewoning koopt, is het tarief aangepast naar 8%.

De makelaars van Driessen zijn in ieder geval op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de markt en staan je met hun kennis, ervaring en creativiteit graag bij. Juist als je gaat verkopen is het van groot belang het verkoopproces optimaal in te richten om er alles uit te halen. Driessen komt graag bij je op bezoek voor een gratis waardebepaling bij verkoopplannen. In een persoonlijk gesprek praten wij je bij en presenteren wij je onze aanpak.

Ook helpen wij je graag bij het zoeken, vinden en aankopen van een passende woning. Nieuwsgierig naar onze aanpak…. Maak gerust een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Wij zijn je graag van dienst.

Hartelijke groet, team Driessen Makelaardij.