Afbeelding
Foto:

Songwriter 'a balladeer' bij Cozy Concerts

NIJMEGEN - Op zaterdagavond 9 oktober om 20:30 uur treedt 'a balladeer' in de Lutherse kerk op. Het concert was al een paar keer uitgesteld vanwege corona, maar nu het mag, start Cozy Concerts Nijmegen weer met concerten. 

a balladeer was een band uit Amsterdam, maar is tegenwoordig het muzikale alter ego van zanger en liedjesschrijver Marinus de Goederen. In het verleden won de band a balladeer de Publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en een Zilveren Harp. Het tweede album Where Are You, Bambi Woods leverde een Edison nominatie op en debuutsingle ‘Swim With Sam’ stond tien jaar in de Top 2000. 

Plaats: Lutherse kerk, Prins Hendrikstraat 79, Nijmegen Tijd: zaterdag 9 oktober, 20:30u – 22:30 uur. Toegangsprijs: 15 euro voorverkoop, 18 euro aan de deur www.cozyconcerts.nl.

In februari 2010 verscheen de intieme singer-songwriterplaat Sorry, kid. onder de naam mr. a balladeer. Begin 2020 verscheen Clutter, Volume 1 opgenomen in Mailmen Studio. In dezelfde studio namen ook Blaudzun, Janne Schra en Bertolf albums op. Marinus kreeg hulp van onder andere Peter Slager (BLØF), Simon Gitsels (VanVelzen, Solo) en de begeleidingsbands van Wende en Ilse DeLange. Het album werd gemixt door de in Berlijn wonende Italiaan Maurizio Borgna. Borgna mixte eerder albums voor Sunday Sun, Loïs Lane en Unterwelten. 

Op 9 oktober komt hij solo optreden en in zijn solo-shows ligt de nadruk op zijn verhalende liedjes. Nieuw werk wordt afgewisseld met a balladeer-klassiekers als ‘Swim With Sam’ en ‘Robin II’.