General-manager Martin Snider op het terras van de Golfbaan. (foto: Joop Verstraaten)
General-manager Martin Snider op het terras van de Golfbaan. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Steeds meer mensen ontdekken

Golfbaan Het Rijk van Nijmegen

GROESBEEK – De coronaperiode heeft de golfsport geen windeieren gelegd. In tegendeel, het golfen heeft naast fietsen en wandelen een flinke groei doorgemaakt. Het golfen is in de open natuur en geen contactsport zodat er geen uitdagingen zijn met het afstand houden van elkaar.

Dat de Golfbaan van het Rijk van Nijmegen erg populair is in Nederland, blijkt dat de Nederlandse Golf Federatie (NGF) de 45-holes-golfbaan in Groesbeek uitverkoren heeft om het afgelopen weekend de finales van de NGF Hoofdklasse Heren en Dames competitie te spelen. Vrijdag 24 september waren 150 golfers zowel dames als heren afkomstig uit heel het land actief met de voorronde. Op zaterdag 25 september waren er 48 dames en 48 heren op de golfbaan in Groesbeek te vinden en zondag met de finale waren er vier dames- en vier herenteams aan het strijden om de hoogste golf-eer in de hoofdklasse.

General-manager de heer Martin Snider is trots dat golfbaan Het Rijk van Nijmegen gastheer mag zijn van een dergelijk groot toernooi. Wij hebben er alles aan gedaan om de speelcondities voor deze golfers zo aantrekkelijk en uitdagend mogelijk te maken, aldus Martin Snider. De Enk Groen en Golf hebben met hun vakmanschap en deskundigheid de golfbaan in topconditie geprepareerd. Ook bij de collega’s Het Rijk van Nunspeet en Het Rijk van Sybrook zijn het afgelopen weekend de NGF-finales voor senioren gespeeld.

Bij Het Rijk Golfbanen staat kwaliteit, gastvrijheid, toegankelijkheid en sfeer hoog in het vaandel. Vorig jaar hebben de golfbanen van Het Rijk hun wereldwijd erkende GEO-certificering verlengd. Duurzaamheid speelt in de breedste zin van het woord een belangrijke rol in de dagelijkse operatie bij Het Rijk.

Ook is Martin blij dat niet alleen golfers het restaurant en het terras van de golfbaan weten te vinden, maar dat ook omwonenden, fietsers en wandelaars bij ons welkom zijn voor een lekker kopje koffie met vers gebak of een heerlijke lunch. "Iedereen is bij ons van harte welkom. Ook kan men terecht voor een kennismaking met de golfsport. Je kunt je inschrijven voor een 1,5 uur durende groepsles ‘Kennismaken met golf’ voor 12,50 euro per persoon. Voor meer informatie of het inschrijven kun je bellen met 024 3976644 of een email sturen naar info@golfbaanhetrijkvannijmegen.nl.