(foto: Thomas de Wit)
(foto: Thomas de Wit) Foto: Thomas de Wit

Roos Blufpand in Theater Vier

NIJMEGEN - Tijdens de eerste corona lockdown kwam zangeres, toetsenist en liedjesschrijver Roos Blufpand (1992) op het idee om ‘Isolatie Liedjes’ te schrijven. Op basis van vaak indringende en emotionele persoonlijke gesprekken heeft ze dertien van deze liedjes gecomponeerd. 

Zij ontdekte al gauw dat de muziek die ze schreef op verschillende manieren ‘verbindend’ is geweest voor allerlei mensen in deze lastige tijd. Daarom wil Roos deze songs en hun verhaal nu live uit gaan voeren: om te verbinden in tijden waarin we letterlijk afstand hebben moeten houden. Om alleen maar liefde te verspreiden in tijden van onzekerheid. 

Op donderdag 7 oktober om 20:00 uur is Roos te zien in Theater Vier; kaarten voor het concert kosten 12,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.vierhettheater.nl/agenda.

Roos bracht in 2014 haar debuutalbum ‘Ik ben’ uit. Daarna was ze te horen op Radio 1, Radio 2, 3FM en 100%NL, won zij de Rabo Publieksprijs (Rabo Talenten Concours) en toerde zij uitgebreid door het land. Het tweede album ‘Hoe dan’ (2016) presenteerde ze in een uitverkocht Tivoli De Helling in Utrecht. Op haar meest recente album ‘Kleed me uit’ (2019) laat Roos een rauwer geluid horen met de diepe sound van synths en elektronische beats. Muziekblad Oor schreef eerder: “Roos Blufpand weet als geen ander haar diepste zielenroerselen te verwoorden én bloot te geven.”