Wim Coenen in zijn element.
Wim Coenen in zijn element. Foto:

De keuken is Wim Coenen

z'n (h)eerlijke speeltuin!

NIJMEGEN - De keuken is voor Wim met passie voor het koken een heerlijke speeltuin. Hij weet op een informele, gezellige en leerzame manier iedereen enthousiast te krijgen om zelf achter het fornuis te kruipen en de lekkerste en gezondste gerechten te bereiden. Naast de vele adviezen geeft Wim ook kookworkshops, waar hij de deelnemers de beginselen én de geheimen van het koken leert en... hen ervan laat genieten. Hij zorgt steeds voor een culinair feestje...

Vanaf nu verzorgt Wim Coenen wekelijks de kookrubriek in dit weekblad. Elke week een heerlijk en eerlijk recept. Door iedereen te bereiden. Hij geeft alvast enkele tips.

Voorbereiding

“Zorg voor een schone keuken en zorg dat alle hulpmiddelen aanwezig zijn: van bestek, keukenmachine, kaarsjes op tafel tot een schone handdoek. Werk met verse en kwalitatief mooie producten. Zorg ook dat het gerecht goed herkenbaar is, dat het de naam eer aandoet. Dat bereik je door juist zuinig met hulpstoffen te zijn”, aldus Wim. “En serveer de saus apart, deze is vaak te overheersend, waardoor deze de smaak van het gerecht wegdrukt.” Zet ook de ingrediënten in de gewenste hoeveelheid klaar. En neem ruimschoots de tijd, want er kan altijd iets onverwachts gebeuren. 

De keuze

“Wat de keuze van het gerecht betreft: maak een gerecht, dat je al vaker hebt gemaakt en waarvan je denkt, dat je gasten daarvan zullen genieten. Je weet dan zeker dat het gaat lukken!”, aldus Wim Coenen. “Succes en geniet van het samenzijn!”