Afbeelding
Foto:

Bereiding:

Doe de bloem in een ronde kom of schaaltje en roer met een garde het koude water beetje bij beetje door de bloem tot een egaal papje.

Borstel de champignons schoon en snij deze in schijfjes.

Snij de kipfilet in blokjes ongeveer 3/4 centimeter.

Zet de braadpan op hoog vuur, laat deze even warm worden, doe de braadboter in de pan en verwarm deze tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin kleurt.

Verdeel vervolgens de kipblokjes gelijkmatig over de bodem van de pan en laat deze even bij hoog vuur aanbraden, zonder te roeren!

Zodra de blokjes aan de onderzijde lichtbruin gekleurd zijn het vlees een keer omscheppen en ook deze zijde weer kleur laten krijgen.

Herhaal dit tot alle blokjes een mooie bruine kleur hebben.

Strooi dan de kipkruiden, kerriepoeder en het zout over het vlees en schep het goed door.

Doe vervolgens de uiblokjes en de paprikareepjes erbij, schep alles goed door elkaar, temper het vuur naar 80% en roerbak alles twee tot drie minuutjes.

Zet het vuur weer hoog, voeg het hete water toe en roer alles regelmatig door tot de inhoud van de pan tegen de kook komt.

Temper het vuur iets zodat het net niet kookt maar wel een beetje beweging in de pan is.

Roer het bloempapje nog even goed door, zet het vuur weer hoog en schenk het bloempapje bij het gerecht en blijf roeren. Hou het kerrievlees tegen de kook en blijf een dik minuutje roeren zodat het kerrievlees nog even door kan garen. Maak het gerecht indien nodig op smaak met zout en peper en/of een beetje sambal. Lekker met gekookte rijst, pasta of aardappelpuree en broccoli of sperzieboontjes. Kook met plezier en geniet van het Kerrievlees. Zelf kipkruiden maken: www. kokenmetcoenen.nl

Wim Coenen