Afbeelding
Foto:

Ode in beeld en muziek aan café ’t Paleis

NIJMEGEN - Op zaterdag 2 oktober presenteert de Nijmeegse fotograaf Joachim van der Kwast een fotoboek over de periode 1993-1999, waarin hij als huisfotograaf van café ’t Paleis werkzaam was. Zijn foto’s waren jarenlang een vast onderdeel van het interieur van het café waarbij hij de bezoekers en de bijzondere sfeer van het café vastlegde in karakteristieke zwart-wit foto’s. 

De Nijmeegse zanger Dirk-Wim in ’t Hof gebruikte de foto’s voor een muzikale ode aan het café. Zijn lied over café ’t Paleis dateert al van 1997 toen hij met de band Het Kaf het lied opnam. Als onderdeel van zijn project 'Nimma in een notendop' nam hij het lied opnieuw op in samenwerking met Bart Jan Baartmans; ook een fervent oud-bezoeker van het café. Het lied en de videoclip zijn nu te zien en te horen op de sociale media, zoals YouTube, Facebook en Spotify. Het fotoboek en/of afzonderlijke foto’s van Joachim van der Kwast zijn online te bestellen. 

De presentatie van het lied en het fotoarchief is op zaterdag 2 oktober om 16.00 uur in café ’t Paleis. Café ’t Paleis Frank van de Laak en Leon Berkers begonnen in 1993 café ’t Paleis in de voormalige Rita-bar aan de Priemstraat 5 in Nijmegen. Het café kent een trouwe schare vaste bezoekers. Het café was in januari 2021 het doelwit van een aanslag waarbij een brandbom een deel van het interieur verwoestte. 

Nimma in een notendop 

Het lied over café 't Paleis in onderdeel van de voorstelling 'Nimma in een notendop'. Hierin beschrijft en bezingt de Nijmeegse muzikant Dirk-Wim in 't Hof typisch Nijmeegse onderwerpen. Zo verscheen in maart van dit jaar al een muzikale kroegentocht door de jaren '80 genaamd 'dansen in de Swing' en maakte hij een muzikaal beeldportret van het markante Nijmeegse gebouw het Landhoofd. Meer informatie: Dirk-Wim in 't Hof / 06 22524742. Joachim van der Kwast / 06 53582099.