Jonathan Okita van N.E.C. in actie tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip op September 25, 202. (foto: Broer van den Boom)
Jonathan Okita van N.E.C. in actie tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip op September 25, 202. (foto: Broer van den Boom) Foto: Broer van den Boom

NEC verkoopt de huid duur,

maar moet nu in Sittard resultaat boeken

NIJMEGEN - Het was een waar spektakelstuk afgelopen zaterdag in de Rotterdamse Kuip. NEC leek een kansloze avond te gaan beleven tegen Feyenoord, totdat Magnus Mattsson na een half uur uit het niets de aansluitingstreffer op het scorebord zette. Het was het begin van een memorabele avond met een uiterst zuur einde (5-3).


Éen puntje in een week met midweekse speelronde: het was eigenlijk net te weinig. Zeker met het aankomende programma in het achterhoofd moet er daarom op bezoek bij Fortuna Sittard zaterdagavond gewonnen worden. Dat wordt niet eenvoudig. De Limburgers wachten al bijna 50 dagen op een overwinning en zullen de wedstrijd tegen NEC voor eigen publiek als uitgelezen kans zien om die zege te boeken.
NEC zal daarentegen ook moeten. De uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (0-1) eind augustus is alweer het laatste duel dat werd gewonnen door de Nijmegenaren en met louter wedstrijden tegen subtoppers voor de boeg is het belangrijk niet te ver weg te zakken op de ranglijst. Natuurlijk, Vitesse-thuis op 17 oktober is een wedstrijd op zich, maar daarna volgen FC Twente, FC Groningen, SC Heerenveen en AZ.


Dit NEC heeft al meermaals laten zien over een gezonde dosis vechtlust te beschikken waarmee het menig tegenstander het vuur aan de schenen kan leggen. Met voorop de volledig opgebloeide Jonathan Okita en de onbevangen Magnus Mattsson lijkt het recept voor zaterdagavond klaar. Er zal alleen een ei gelegd moeten worden over de (valse) spitspositie.
Ali Akman begon het seizoen voortvarend en leek binnen no-time onsterfelijk bij de Nijmeegse achterban, maar staat inmiddels alweer vier duels droog. Het was reden om Elayis Tavsan de kans te geven in de punt van de aanval tegen Feyenoord, maar opvallender nog was de invalbeurt van Ole Romeny. Akman moest de wedstrijd voltooien vanaf de bank.