Volop sfeer in het uitvak in de Kuip. (foto: Broer van den Boom)
Volop sfeer in het uitvak in de Kuip. (foto: Broer van den Boom) Foto: Broer van den Boom

Uitsupport overweldigend voor NEC:

“Dit heb ik in 20 jaar niet meegemaakt”

NIJMEGEN - Niet alleen vanwege het resultaat, maar ook vanwege de entourage in de Kuip werd er nog lang nagepraat over de wedstrijd van NEC tegen Feyenoord. Het volle uitvak met bijna 750 Nijmeegse fans overstemde de Rotterdamse supportersschare bijna negentig minuten lang en dat bleef niet onopgemerkt. 

Op sociale media werd er dan ook, door supporters uit alle hoeken van het land, positief gesproken over de steun van de NEC-supporters. Zo ook door Sparta-fan Elmer, die de volgende dag schreef dat zijn eenmalige bezoek aan de Kuip memorabel was, met name door het feit dat de NEC-supporters qua geluid de hele wedstrijd domineerden in de Kuip.

De uitmuntende sfeer, in combinatie met de strijd op het veld, maakt de supporters weer trots. Zo ervaart ook Karel van Rooij, die al twintig jaar de club elke week achterna reist. “Zoals de sfeer de afgelopen uitwedstrijden was heb ik nog nooit meegemaakt, zelfs niet toen we Europees overwinterden.”

“Er is een hele nieuwe generatie die nu opstaat. Zij hebben nog nooit Eredivisie-voetbal meegemaakt op deze manier.” Negentig minuten kabaal maken kan een ploeg echt helpen net wat extra stappen te zetten, denkt ook Karel. “Hoewel NEC best een traditionele club is met een bepaalde cultuur, merk je dat dit heel snel door iedereen omarmd wordt. Het nuilen is een beetje verstomd, dat kan ik als optimist wel waarderen.”