Meeslepend muziektheater 'Brood & Dood' over mensen in een wereld op drift

NIJMEGEN - Gedurende het tweede en derde weekend van oktober is er muziektheater in theaterwerkplaats ‘Roest’ aan de Ooijsedijk in Nijmegen. De voorstelling Brood & Dood gaat over mensen in een wereld op drift. 

Wat doe je als je eigen wereld zomaar in crisis raakt en je huis en haard moet verlaten? Bij wie klop je aan? En wie doet er open? Zou je zelf open doen? Vragen die ieder zich wel eens stelt en die nu weer het nieuws van de dag zijn. Brood & Dood is een meeslepend muziektheaterstuk over verlies en medemenselijkheid. Brood & Dood is geschreven door de uit Sarajevo afkomstige theatermaker Nenad Fišer en wordt uitgevoerd door twaalf acteurs afkomstig uit vele windstreken van de wereld. De muziek is geschreven door de eveneens uit Sarajevo afkomstige componist Mile Lukic en wordt uitgevoerd door violist en dirigent Johnny Rahaket, toetsenist en arrangeur Gerie Daan en Lukic zelf als zanger en gitarist.
De koorpartijen worden uitgevoerd door leden van het Nijmeegse Colourful City Koor. De regie is in handen van Albert Hoex, in de regio Arnhem Nijmegen bekend van muziektheater De Plaats en vele Prateur voorstellingen.
Klinkende namen bij een voorstelling die verhaalt over dat wat ons allemaal aangaat. Een verhaal over de kans dat je zekere bestaan op losse schroeven komt te staan. En wat dan? Zijn die andere mensen net zo aardig als wij denken dat wij zijn? Van 7 t/m 17 oktober in theaterwerkplaats Roest aan de Ooijsedijk in Nijmegen. Meer info: www.broodendood.nl