Vrijwilligers van De Zonnebloem Lent op pad met hun gasten.
Vrijwilligers van De Zonnebloem Lent op pad met hun gasten.

De Zonnebloem Lent start weer op

Algemeen

LENT - Na een voor veel organisaties moeilijke periode start de Zonnebloem Lent weer op. Deze actieve vereniging plant in november weer een herfstmiddag, met entertainment en een drankje met hapje. De gasten zijn, zoals vanouds, weer welkom in de restaurantruimte van Sint Jozef. Ook komt het inmiddels traditionele kerststukjes-maken in december weer terug op de agenda. 

De vrijwilligers staan klaar om de draad weer op te pakken om na een stille periode van ruim 20 maanden hun gasten weer te verwennen. “De Zonnebloem Lent, bekend van de leuke uitjes en de gezellige middagen die worden georganiseerd voor de gasten, is druk doende om zichzelf te veranderen in een meer op de individu gerichte organisatie. Het wordt steeds lastiger om mensen te vinden die graag van het Zonnebloem-aanbod gebruik zouden willen maken. Daarom doen we een appèl op alle Lentenaren om ons daarbij te helpen. Kent u iemand die graag met de Zonnebloem kennis wil maken, laat het dan weten”, aldus De Zonnebloem Lent.

“De meer op de individu gerichte acties kunnen variëren van een goed gesprek, een bezoekje aan een tuincentrum of markt, een potje schaken of dammen, samen een handwerkje doen, naar het theater, film of concert. Steeds met het accent op de individuele hulpbehoevende medemens. Dit vergt uitbreiding van de vrijwilligersgroep met meer jonge mensen. De vrijwilligers van nu zijn veelal de 65+ gepasseerd, en hebben zelf ook moeite om zware rolstoelen te duwen of anderszins de deelnemers te helpen met individueel gerichte activiteiten. De Zonnebloem wil zich verjongen. Daarom is de Zonnebloem naarstig op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om buddy te worden van een Zonnebloem-gast. Als u interesse heeft en het leuk vindt om iets voor een ander mens te betekenen, geef dat dan door. De medemens gelukkiger maken, dat wil de Zonnebloem.”

 Weet u iemand die graag aan de activiteiten deelneemt of als vrijwilliger het team kan versterken? Bel 024 - 3578838 of mail naar a.a.pennings@kpnmail.nl