Extra budget voor transitievoucher

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Vanuit de provincie Gelderland is sinds begin dit jaar geld beschikbaar gesteld voor werkenden die bedreigd worden met werkloosheid en zelfstandig ondernemers die vanwege corona minder inkomsten hebben. De zogenaamde transitievoucher biedt de mogelijkheid een opleiding, training of cursus te volgen bij een erkende opleider gericht op het versterken van de arbeidsmarktpositie.

Inmiddels hebben 60 mensen van deze transitievoucher gebruik gemaakt. Zij hebben hun kansen vergroot door zich om te scholen naar ander werk of door zich verder te ontwikkelen in hun huidige werk. Het budget is nu verhoogd naar €2.500,- per persoon en er zijn nog vouchers beschikbaar.

De transitievoucher is beschikbaar voor de inwoners van het Rijk van Nijmegen (waaronder de gemeente Nijmegen).  De verzoeken worden beoordeeld door de scholingscommissie van het Leerwerkloket Rijk van Nijmegen.

Meer informatie over de voorwaarden en de werkwijze voor het indienen van een verzoek is te vinden op rijkvannijmegen.leerwerkloket.nl.