Roon Staal. (Foto Universal Journey)
Roon Staal. (Foto Universal Journey) Foto:

Concert pianist Staal, de man met 'de soepele stem'

GROESBEEK - Zanger en pianist Roon Staal toert door heel Nederland. Zondag 24 oktober verzorgt hij een concert in de Historische Kerk in Groesbeek. Dat optreden begint om 16.00 uur.

Tijdens het concert brengt hij zowel enkele van zijn originele werken (Promise, The Garden Of Light, Morgen Komt Eraan en het nieuwe By Her Side) als bekende covers zoals Smile, I Have A Dream, Danny Boy, Look For Me In Rainbows en andere werken van onder meer The Beatles, Abba en Simon & Garfunkel ten gehore. 

Staal staat bekend om zijn imponerende pianospel in combinatie met zijn soepele, warme stem waarmee hij op authentieke wijze het publiek in vervoering brengt. De kleinschalige concerten scheppen daarbij een intieme sfeer tussen de artiest en het luisterend publiek. 

Toch stond hij al vanaf jonge leeftijd in de grotere theaters zoals CarrĂ© Amsterdam, Luxor Rotterdam en het Beatrix Theater in Utrecht. Hij speelde verder hoofdrollen in de musicals Les Miserables (1991), Tommy (2001), Rembrandt (2006) en Petticoat (2010), waarvoor hij genomineerd werd voor een Musical Award. 

Ook in het buitenland treedt hij af en toe op zoals in Rusland en Japan. Momenteel werkt hij aan een Amerikaanse album release waarvan de single Dreamer in deze nazomer uitkomt. Voor meer informatie over Staal, zijn werk en reserveringen: www.roonstaal.com.