Opa Rik Hoogendoorn.
Opa Rik Hoogendoorn. Foto:

Solovoorstelling Rik Hoogendoorn voor alle oppasopa's en -oma's in 't Mozaïek

WIJCHEN - Rik Hoogendoorn staat zondag 17 oktober met de voorstelling Oppasopa op de planken van Theater 't Mozaïek. Aanvang 14.30 uur.

Rik Hoogendoorn is grootvader geworden van een kleinzoon waar hij één dag in de week op past en daarmee toegetreden tot het groeiende legioen van oppasopa’s. Die nieuwe verantwoordelijkheid brengt hem herinneringen aan zijn eigen jeugd en vaderschap. Hij ziet overeenkomsten maar vooral verschillen tussen hoe er in drie generaties werd en wordt gedacht over het krijgen en opvoeden van kinderen en verwondert zich over de millennials die zich steeds meer ontpoppen als de watjes generatie.

In Oppasopa wordt menig kritische noot gekraakt over de helikopterouders van nu en maakt de kleinzoon kennis met de normen en waarden van zowel zijn groot- als overgrootouders wat resulteert in een theatermonoloog vol herkenbare en hilarische momenten.

In de begintijd van ons theater was Rik een graag geziene artiest met zijn sympathieke en hilarische voorstellingen. Al was hij toen nog in Sesamstraat te zien, ons volwassen publiek vond hem terecht fantastisch. Nadat we elkaar even uit het oog verloren waren, zijn we blij dat we hem weer tegenkwamen met deze unieke voorstelling over een heerlijk alledaags onderwerp. Want we weten zeker dat er onder ons publiek heel erg veel oppasoma's en -opa's zijn. Daarom hebben we deze voorstelling ook niet doordeweeks op het programma gezet. Dan zit iedereen bij te komen van de kleinkinderen ;-)

Er zijn nog kaarten (18,50 euro) te boeken via www.mozaiekwijchen.nl