Medewerkers van The Simulation Crew.
Medewerkers van The Simulation Crew. Foto:

Leren communiceren met Virtual Reality

NIJMEGEN - Communiceren kun je leren! Maar hoe? Op een goede manier leren communiceren oefen je in de praktijk. Het Nijmeegse bedrijf The Simulation Crew maakt gebruik van Virtual Reality om je communicatievaardigheden te verbeteren.

The Simulation Crew houdt zich al bijna 20 jaar bezig met het ontwikkelen van simulatiegames. Sinds 2019 is daar ook Virtual Reality (VR) bij gekomen. "Het voordeel van VR is dat op een realistische manier een veilige omgeving gecreëerd wordt waarin kan worden geoefend. VR geeft je de mogelijkheid je onder te dompelen in een andere omgeving. Je waant je echt even in een andere wereld”, aldus Eric Jutten, oprichter en eigenaar van The Simulation Crew.

Grote voordelen

The Simulation Crew ziet grote voordelen van VR, vooral als het gaat om leertoepassingen. Jutten: "Tegenwoordig worden veel communicatievaardigheden aangeleerd door middel van rollenspellen met acteurs of medestudenten. Dat kan best een beetje eng en confronterend zijn. In VR kunnen we zo'n zelfde rollenspel laten plaatsvinden, maar dan met een avatar, een virtueel poppetje waarmee je kunt interacteren. Dat alles wordt gedaan aan de hand van vrije spraak. Spelers kunnen zelf bepalen wat ze zeggen en hoe ze dat zeggen. Op basis van deze input geeft de avatar een passende reactie. Zo ontstaat een realistisch en interactief gesprek."

Nieuwe kansen

"Innovatief werken is voor ons heel belangrijk. We kijken altijd naar nieuwe kansen en mogelijkheden om onze producten verder te verbeteren. Ook ontwikkelen we onze VR trainingen vaak in co-creatie met andere organisaties, zoals de Sint Maartenskliniek, Radboud UMC en de HAN." 

"Onze VR-trainingen zijn gemaakt voor diverse sectoren waaronder de gezondheidszorg, het onderwijs en overheidsinstanties. VR kan voor iedereen een toegevoegde waarde hebben! Ik weet zeker dat VR een vaste plek gaat veroveren binnen opleidingen en trainingen, maar ook zeker in de maatschappij.”
The Simulation Crew is gevestigd aan de Oude Haven 102 in Nijmegen, tel. 024 - 202 2276, www.simulationcrew.com.