Rood met witte stippen. (Foto: Peter van de Ven)
Rood met witte stippen. (Foto: Peter van de Ven) Foto: Peter van de Ven

Samen paddenstoelen (onder)zoeken

NIJMEGEN  - Het is weer herfst, dus de paddenstoelen laten zich weer volop zien. Wil jij er alles over te weten komen en ben je tussen de 8 en 12 jaar oud? Kom dan woensdagmiddag 13 oktober naar de Hortus. Daar komen de Scharrelkids weer bij elkaar. Deze ontdekkingstocht wordt georganiseerd door IVN Rijk van Nijmegen en De Bastei.

Sommige namen van paddenstoelen zijn duidelijk als je de paddenstoel ziet, zoals aardappelbovist, vuurzwammetje, biefstukzwam en porseleinzwam. Naast de bekende rood met witte stippen zijn ze er in vrijwel alle kleuren van de regenboog en in allerlei soorten en maten. Maar wat doen die paddenstoelen in het bos behalve mooi te wezen? De gidsen van IVN Rijk van Nijmegen kunnen je er van alles over vertellen. Trek stevige schoenen of laarzen aan, ga mee op stap en beleef een leuke middag.

Start in de Theetuin van de Hortus Nijmegen aan de d'Almarasweg 22d in Nijmegen. De ontdekkingstocht is van 14.30 tot 16.30 uur. Deelname kost 3,00 euro. Vrienden van de Bastei en IVN Rijk van Nijmegen betalen 1,50 euro. Meld je aan: ga naar debastei.nl/ontdekkingstocht of bel het nummer 024-3297070.