Impressie van een vernieuwd Lankforst.
Impressie van een vernieuwd Lankforst. Foto:

Nijmeegse wijk gaat op de schop

Aannemerscombinatie 'Leven in Lankforst' aan de slag

NIJMEGEN - Woningcorporatie Woonwaarts heeft twee Nijmeegse aannemers geselecteerd voor de wijkvernieuwing in de Nijmeegse wijk Lankforst. De combinatie Hagemans-KlokGroep gaat aan de slag met vijf gedateerde maisonnetteflats. Dat doen zij onder de naam ‘Leven in Lankforst’. 

“We werken hier samen aan een toekomstbestendige en duurzame wijk: bewoners, Woonwaarts en Leven in Lankforst. Hierbij hebben we niet alleen aandacht voor de woningen zelf, maar juist ook voor de bewoners en de leefbaarheid in de wijk”, aldus Woonwaarts. 

Een groep bewoners denkt al een hele tijd intensief met Woonwaarts mee. De overleggen gaan over de plannen en over de leefbaarheid in de buurt. Judith van Hout, wijkregisseur bij Woonwaarts: "Tijdens het hele project trekken we samen op met de bewoners. Hierdoor weten we dat zij positief tegenover de plannen staan.”
Wat zijn de plannen? De woongebouwen aan de 43e, 44e en 45e straat krijgen een grootschalige opknapbeurt. Hun bewoners gaan er straks in comfort flink op vooruit. Het woongebouw aan 14e straat wordt helemaal gerenoveerd en krijgt vier bedrijfsruimtes in de plint. De 24 maisonnettes aan de 46e straat maken plaats voor nieuwbouw, waardoor er per saldo zeven nieuwe woningen bij komen. Van Hout: “Door de nieuwbouw ontstaat er een opening in de richting van het Uilenbosje en komt er meteen meer leven en variatie in de wijk. Alle woningen hebben na de werkzaamheden minimaal het energielabel A. Inmiddels zijn we begonnen met een participatietraject. Als 70% van de bewoners akkoord gaat met de plannen, verwachten we in april 2022 met de werkzaamheden te beginnen."


 We starten in de 43e, 44e en 45e straat. We zijn in ieder geval tot en met 2023 aan het werk in deze Nijmeegse wijk.”