Het team van KrijgdeKleertjes Nijmegen.
Het team van KrijgdeKleertjes Nijmegen. Foto:

Een tweede leven dankzij KrijgdeKleertjes

Opening kledingruilpunt in Nijmegen

NIJMEGEN - Aan de Hatertseweg 400 in Nijmegen opent Werkplaats Inclusie Nijmegen (WIN) kledingruilpunt KrijgdeKleertjes Nijmegen. Dat gebeurt in samenwerking met KrijgdeKleertjes en VSO Kristallis, locatie Aventurijn. Op 5 oktober was de feestelijke opening voor genodigden, sinds 6 oktober kunnen bezoekers er terecht.

Het principe is eenvoudig. Bezoekers kunnen kleding inleveren die na controle wordt gewogen. Vervolgens mogen de indieners voor hetzelfde gewicht kleding uitzoeken en meenemen. 

Zit er even niets van je gading bij? Geen probleem. Je houdt het tegoed vast dankzij een stempelkaart. Omdat het een ruilpunt is, is er voortdurend nieuw aanbod. 

Babykleding

Bezoekers kunnen bij het ruilpunt terecht voor baby- en kinderkleding, dames- en herenkleding en accessoires. Op de website www.krijgdekleertjes.nl/ruilpunt/nijmegen staat precies beschreven welke kleding er wel en niet wordt aangenomen.

Duurzaamheid

"Kledingruilpunt KrijgdeKleertjes Nijmegen is opgericht uit oogpunt van duurzaamheid. Goede kleding die niet meer gedragen wordt, krijgt op deze manier een nieuwe bestemming. Daarnaast is het kledingruilpunt een perfecte plek voor leerlingen van VSO Kristallis om werkervaring op te doen. Zij helpen in de winkel en bij het wegen en sorteren van kleding. Werken bij het ruilpunt kan zo bijvoorbeeld een opstapje zijn naar een stage in een kledingwinkel. Bij het kledingruilpunt werken ook vrijwilligers en mensen uit de wijk. Het ruilpunt fungeert zo tevens als ontmoetingsplek voor de buurt."

KrijgdeKleertjes Nijmegen is gevestigd aan de Hatertseweg 400, direct naast VSO Kristallis Aventurijn. Er zijn twee ingangen: bij Shop@aventurijn (het winkeltje van Kristallis) en bij Werkplaats Inclusie Nijmegen. Werkplaats Inclusie Nijmegen is een initiatief van Pluryn. 

De openingstijden zijn maandag, woensdag en vrijdag van 09.30 - 13.30 uur. Tijdens schoolvakanties is het ruilpunt gesloten.

Kijk voor actuele openingstijden en het laatste nieuws op de Facebookpagina van KrijgdeKleertjes Nijmegen.