Wegens groot succes: prikbus komt nog een keer langs in Nijmegen

NIJMEGEN - GGD Gelderland Zuid heeft de regiotour voor het vaccineren zonder afspraak met enkele weken verlengd. 

Dit gebeurt vanwege de grote vraag die er onder het publiek is naar deze vorm van vaccineren tegen corona. De prikbus komt maandag 18 oktober nog een keer langs in Nijmegen. De bus staat van 13.00 tot 18.00 uur bij sporthal Meijhorst (Meijhorst 1107).

Wie nog geen vaccinatie tegen corona heeft gehad kan zonder afspraak langskomen voor een vaccinatie tegen corona. 
Of om vragen over het vaccineren te stellen aan de aanwezige GGD-medewerkers.
Dit ‘prikken op maat’ is een onderdeel van een regiotour die ook in de maand oktober plaatsvindt. Afgelopen maand stond de GGD-bus al in veertien gemeenten in Gelderland-Zuid.

"De belangstelling voor deze vorm van vaccineren bleek erg groot. Vandaar dat is besloten om de tour met een maand uit te breiden", aldus GGD Gelderland Zuid.

Janssen- of Pfizervaccin

De GGD prikt met het Pfizer- of het Janssen-vaccin. Mensen jonger dan 18 jaar komen alleen in aanmerking voor Pfizer. Mensen ouder dan 18 jaar kunnen zelf kiezen welk vaccin ze willen. 

Één of twee prikken

Voor het Janssen-vaccin is één prik nodig, voor het Pfizer-vaccin twee prikken. De afspraak voor de tweede prik kan ter plaatse worden gemaakt. Voor vaccinatie is een geldig identiteitsbewijs verplicht.

Nadere informatie

Het prikken zonder afspraak is ook op andere locaties van GGD Gelderland-Zuid mogelijk. Op de website www.ggdgz.nl/regiotour is informatie te vinden over locaties en tijdstippen waarop dit kan.