Film door en voor jeugd

NIJMEGEN - Drie jongeren uit Gelderland presenteren het Teen Film Fest, een gratis filmavond voor en door jongeren. De avond is donderdag 14 oktober om 19:30 uur in de Paraplufabrieken in Nijmegen. De films die vertoond worden zijn: Marlon Brando; Hijack139; En Route; Dirty Talks; Pilar; Enough en Snorrie.

Suze Verschure, Danni Pattirane en Bodil Verstraten zetten zich in voor dit project dat Go Short, met ondersteuning van Ieder Talent Telt - Onderwijsinnovatie Nijmegen heeft opgezet. De jongeren regelen zelf locatie, filmselectie, randprogramma, aankleding en promotie en zijn dus zelf de baas over hun filmavond. 

Na meer dan een jaar vol communicatie via beeldschermen en weinig live-activiteiten wil Go Short jongeren weer samenbrengen. Er is een steeds hardere roep om activiteiten die, binnen de maatregelen, verantwoord voor hen georganiseerd kunnen worden."Natuurlijk weten de jongeren zelf het beste waar ze behoefte aan hebben, vandaar dat zij in dit project zelf aan het werk zijn gezet. Hiermee creƫert Go Short niet alleen een kans voor ontmoeting maar stimuleert de organisatie ook talentontwikkeling bij jongeren.", aldus de organisatie.

Tijdens de avond in de Paraplufabrieken is een afwisselend filmprogramma te bekijken. De jongeren hebben namelijk gekozen voor een mix van animatie- en fictiefilms. Er zijn zowel films met een serieuze toon, als met meer humor te zien. Daarnaast is er een randprogramma geregeld dat zorgt voor het echte festivalgevoel. Zo kan het publiek tijdens een Q&A met een aanwezige filmmaker vragen stellen en wordt de avond afgesloten met een filmquiz.
www.goshort.nl