Cinekids, groot festival voor kinderen

NIJMEGEN - In de herfstvakantie, van zaterdag 23 t/m zondag 31 oktober, pakt LUX weer uit met het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar. 

LUX wordt omgetoverd tot een multimediaspeeltuin waarin kinderen kunnen meedoen aan workshops en tientallen juniorfilms kunnen kijken. Kaarten zijn reeds te koop. Ontdek het volledige programma op lux-nijmegen.nl/cinekid.

Kinderfilms maken een belangrijk deel uit van het programma van Cinekid. Dit jaar gaan we van start met de openingsfilm Captain Nova (8+), 

Van maandag 25 t/m vrijdag 29 oktober kunnen kinderen ook op ontdekking in het MediaLab (6+) boordevol bijzondere interactieve kunstinstallaties, apps, games en mediaworkshops. Het virtual realitywerk The Miracle Basket beleeft een wereldpremière en is een interactieve tentoonstelling van zo'n 40 werken van zowel jong talent als toonaangevende kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Op zondag 24 en dinsdag 26 oktober om 19.00 uur organiseert LUX een opblijf-filmavond: kinderen mogen in hun pyjama en met hun knuffelbeer genieten van een 'late' vertoning van de klassieker: Minoes (8+).

Cinekid is het grootste kindermediafestival ter wereld. Het voornaamste doel is om de media-ontwikkeling van kinderen te begeleiden, hen met een kritische blik media te laten ervaren en hun wereldbeeld te verbreden. Dit sluit aan bij de educatieve boodschap van LUX, dat jaarlijks ruim 150 verdiepende schoolvoorstellingen en workshop organiseert.

Cinekid-filmtickets kosten € 10,00 regulier, € 6,00 voor kinderen tot 12 jaar. Kaarten voor het MediaLab kosten € 7,00. Het MediaLab is voor ouders gratis toegankelijk. 

Meer informatie & kaarten: lux-nijmegen.nl/cinekid.