Tom (links) en Martijn Vos.
Tom (links) en Martijn Vos. Foto:

Scheidsrechter Blauw-Wit krijgt headset-clinic

NIJMEGEN - In de Week van de Scheidsrechter kwam Martijn Vos (scheidsrechter in de Keuken Kampioen Divisie) zaterdag 2 oktober naar Blauw-Wit voor een headset-clinic. Verenigingsscheidsrechter Tom werd tijdens zijn wedstrijd gecoacht via een headset. Na afloop was er een Meet & Greet voor de scheidsrechters met Martijn. Een leuke en leerzame middag voor de verenigingsscheidsrechters van Blauw-Wit.

Koor zoekt 
nieuwe dirigent

NIJMEGEN - Het WereldMuziekKoor (WMK) Nijmegen is dringend op zoek naar een enthousiaste dirigent die affiniteit heeft met wereldmuziek. Het WMK is een gemengd koor en ontstaan uit een projectkoor Stichting Stedenband Nijmegen-Pskov en in 2004 doorgegaan als WereldMuziekkoor Nijmegen. Een enthousiast amateurkoor van circa 65 leden dat eens in de 14 dagen repeteert op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in wijkcentrum de Biezantijn in Nijmegen. Voor informatie kunt u bellen met het secretariaat tel. 024-3586179 of mail naar wmknijmegen@gmail.com..

Gay Classis Car Club bezoekt 
jarige COC

NIJMEGEN - Coming Out week Nijmegen, 75 jaar COC Nederland en 50 jaar COC regio Nijmegen. Reden genoeg voor de leden van de Gay Classic Car club om zondag 10 oktober in hun prachtige auto’s te stappen en via een toertocht deze in de middag te parkeren op de parkeerplaats van park Malderborgh aan de Irene Vorrinkstraat. De Classis Cars staan daar tot 16.00 uur en laten zich graag uitgebreid bewonderen en er wordt met plezier uitleg gegeven door de chauffeurs/bezitters. Niet alleen geparkeerd zijn ze bijzonder om te zien, ook tijdens de aankomst om 14.00 uur laten ze de cars graag 'shinen' tijdens een gay-filé in de buitenlucht. Wethouder Grete Visser is aanwezig en zangeres Sher zorgt voor de muzikale omlijsting.

Piepschuim in Theater de Klif

NIJMEGEN - Nu Theater de Klif in Nijmegen weer bezoekers mag ontvangen, staat er vrijdag 15 oktober een onstuimige en opbeurende voorstelling geprogrammeerd. Een voorstelling die je weer energie geeft en die je het eentonige binnen-zitten even doet vergeten. Onder het motto: Baat het niet dan schaadt het niet speelt Piepschuim het glas weer halfvol. Want als er iets te lachen, dan is het wel om Piepschuim! Laat jezelf vollopen met energie en lach de opgekropte spanning uit je lijf bij de muzikale cabaretvoorstelling Baat het niet dan schaadt het niet. De voorstelling begint om 20.00 uur in Theater De Klif aan de d Pijlpuntstraat 1 in Nijmegen. De entree is € 19,50. 

'De andere kant van Athene' 

NIJMEGEN - Aan de randen van Europa stranden duizenden vluchtelingen en migranten. Fotograaf Ineke Janssen ontmoette een aantal van hen in Athene. Haar tentoonstelling 'De andere kant van Athene' is de hele maand november te zien in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. De tentoonstelling bevat niet alleen foto's, maar verwijst ook door naar achtergrondinformatie van betrokken journalisten en politici. Meer informatie: inekejanssenmigranten.wordpress.com.

Samen creatief

NIJMEGEN - Houd je van kaarten maken, daimond painting, haken en/of breien en lijkt het je gezellig om dit in groepsverband te doen? Iedere maandagmiddag en donderdagmiddag kun je van 13.00 tot 15.30 uur terecht bij het Creatief Centrum Nijmegen Zuid om samen met andere creatief bezig te zijn. Je mag vrijblijvend een middagje komen proefdraaien om te kijken of het wat voor je is. Voor een afspraak bel tel. 024-3452113.