Werk van Bach klinkt in de Petruskerk

NIJMEGEN - Bach Cantates Nijmegen voert elke tweede zondag van de maand pro deo een cantate van J.S. Bach uit in de Petruskerk aan de Schependomlaan 85 in Nijmegen. Zondag 10 oktober om 19.30 uur vindt de uitvoering plaats van BWV 5 'Wo soll ich fliehen hin'. Een werk voor solisten, koor en orkest. Bij de ingang dienen bezoekers een coronatoegangsbewijs te tonen (op smartphone of op papier). En je moet je kunnen identificeren. Van tevoren aanmelden via www.bach-cantates-nijmegen.nl



Bach schreef cantate BWV 5 voor zondag 15 oktober 1724. Het is weer zo'n echte "koraal-cantate” uit Bachs uiterst productieve tweede jaar in Leipzig, waarin hij iedere week een destijds welbekend kerklied (koraal) tot uitgangspunt neemt en daarvan het eerste en laatste vers integraal in het openingskoor en slotkoraal van de cantate laat terugkeren, terwijl hij de tussenliggende verzen in verkorte vorm voor de aria's en recitatieven gebruikt.
Het slotkoraal wordt van tevoren kort ingestudeerd, zodat iedereen het weer voorzichtig mee kan zingen.

Speciaal ook voor blinden en slechtzienden en hun begeleiding wordt het bezoek aan de cantate mogelijk gemaakt. Neemt u hiervoor contact op met Jeroen van Dijk, van de Oogvereniging Gelderland, tel. 06-53134822, e-mail: jjpvandijk@icloud.com.

Dirigent is Wouter van Haaften. Ad de Keyzer geeft tekst en uitleg.

Iedereen is van harte welkom, ongeacht geloof of muzikale ervaring.
De toegang is vrij, mét corona-check en reserveren is noodzakelijk via: bachcantate.eventbrite.nl
Meer informatie is te vinden op: www.bach-cantates-nijmegen.nl.