Jonathan Okita  en Bart van Rooij vieren feest in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. (Foto Broer van den Boom/Orange Pictures)
Jonathan Okita en Bart van Rooij vieren feest in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. (Foto Broer van den Boom/Orange Pictures) Foto:

NEC verschaft zichzelf wat lucht en kan rustig toewerken richting derby

NIJMEGEN - Het uitduel tegen Fortuna Sittard was er op voorhand een die door beide ploegen gewonnen moest worden. NEC speelde zichzelf uiterst volwassen naar een klinkende 1-3 zege in Zuid-Limburg en duwde de Fortunezen zodoende dieper de degradatiezorgen in. De uitblinker aan Nijmeegse zijde was Jonathan Okita met een doelpunt en twee assists.

En dus zal heel Nijmegen haar hoop in de derby volgende week zondag 17 oktober vestigen op de diensten van de Duitser. Dan is het wel te hopen dat de spelers uit de nationale selectie van Madagascar zich deze week weten te gedragen. Okita’s uitstekende vorm is namelijk niet onopgemerkt gebleven in Congo en dus werkt de spits deze week twee WK-kwalificatieduels af met de Congolezen.

Naast Okita is ook Souffian El Karouani opgeroepen voor de nationale selectie van zijn land. Met Marokko neemt de linksback het twee keer op tegen Guinee-Bissau en Guinee. Spits Ali Akman neemt het dinsdag 12 oktober met Jong Turkije op tegen de leeftijdsgenoten uit Kazachstan en reservedoelmannen Robin Roefs en Danny Vukovic zijn daarnaast ook opgeroepen voor hun land. Roefs speelt met Oranje O19 een zogenaamd pre-tournament in Slowakije, terwijl Vukovic met Australië in Qatar speelt tegen Oman en op bezoek gaat bij Japan. 

Dat NEC weer vijf internationals aflevert is een compliment voor de prestaties van de club, maar brengt ook een klein nadeel met zich mee. Pas twee dagen voor de wedstrijd tegen Vitesse kan NEC-trainer Rogier Meijer vermoedelijk weer over een volledige selectie beschikken. Niet ideaal in aanloop naar de naar alle waarschijnlijkheid allerbelangrijkste wedstrijd van het seizoen.

Maar daar is dan ook alles mee gezegd. Vol vertrouwen kijkt Nijmegen nu al reikhalzend uit naar volgend weekend. De eerste derby in het Goffertstadion in bijna vijf jaar tijd belooft een waar spektakelstuk te worden. Danwel op het veld, danwel op de tribunes. Binnen enkele minuten was het duel uitverkocht en de Nijmeegse fans die al weken voor goede sfeer zorgen zullen de Bloedkuul ook die middag laten koken. Maar eerst nog even geduld…