Kasteelheer Werner Helmich. Lees: Lunchlezing: 'De laatste heer'.
Kasteelheer Werner Helmich. Lees: Lunchlezing: 'De laatste heer'. Foto:

Lunchlezing ‘De laatste heer’

NIJMEGEN - Schrijfster Astrid Schutte verzorgt woensdag 20 oktober om 12.00 uur een lunchlezing in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis over haar boek ‘De laatste heer’. Dit boek vertelt het verhaal van twee generatiegenoten uit het Gelderse Baak: Werner Helmich, de laatste kasteelheer van Huis Baak, en pachterszoon Jan Schutte. Vrij entree. Aanmelden kan via de website www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl.

Muziek op 
het kerkhof

NIJMEGEN - Ter gelegenheid van Allerzielen heeft dinsdag 2 november om 17.00 uur een viering plaats op het kerkhof aan de Daalseweg in Nijmegen-oost. Het koor Oosterburen brengt enkele liederen ten gehore, Gerard van de Kamp speelt saxofoon en er worden gedichten voorgedragen. Een beperkt aantal mensen is van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn. Daarom is het wel nodig te reserveren via dichterbijoost@gmail.com.

Nieuwe single 
The Conceptuals

NIJMEGEN - De Nijmeegse band The Conceptuals brengt 11 november haar nummer 'I lost my mind' uit als single.  "Hoe komen we uit de lockdowns en hoe gaan we de carnavalsperiode in? Zijn we helemaal gek geworden door alle beperkingen? Of waarderen we de kleine dingen meer en zien we meer om naar elkaar en naar het milieu. We zitten namelijk nog steeds in een klimaatcrisis! Laat je niet gek maken en dans mee!" Dit nummer is eerder verschenen op de EP Transition die tijdens Blue Monday in januari werd uitgebracht. Meer informatie: www.theconceptuals.

Kledingactie voor schoolkinderen

NIJMEGEN - Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda zodat zij, wanneer Corona voorbij is, weer terug naar school kunnen.
Op maandag 18 oktober kunt u in Nijmegen op drie locaties kleding en schoenen inleveren. Dit kan bij de Sint Agnes Kerk aan de Sint Agnetenweg 90 van 19.00-20.00 uur, bij de Goede Herder Kerk aan de Fanfarestraat 57 van 09.30-12.00 uur en bij de Antonius Abt aan de Dennenstraat 121 van 09.00-16.00 uur.
Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mogen niet worden ingeleverd. Meer info: www.samskledingactie.nl.

Alzheimer Café Nijmegen

NIJMEGEN - Het Alzheimer Café Nijmegen in het Oud Burger Gasthuis staat dinsdag 19 oktober in het teken van communicatie bij mensen met dementie. Het OBG is gevestigd aan de Prof. Cornelissenstraat 2 in Nijmegen. Inloop vanaf 19.00 uur; start om 19.30 uur; afsluiting rond 21.00 uur. Toegang is gratis. Wanneer je naaste dementie heeft, kan de manier waarop jullie communiceren langzamerhand veranderen. Hoe zorg je dat jullie contact houden en elkaar blijven begrijpen? De aanwezigen gaan hierover in gesprek met een ervaren psycholoog. De Corona Check is voor toegang verplicht.

Tissonant zoekt nieuwe leden

NIJMEGEN - Vocaal Ensemble Tissonant zoekt nieuwe leden. Het ensemble is een gemengd koor uit Nijmegen met 18 zangers. De repetities zijn onlangs weer gestart. Het gezelschap heef nog plaats voor een sopraan, alt en tenor. Tissonant zingt klassiek repertoire uit verschillende stijlperiodes. De repetities zijn woensdagavond van 20.00 tot 22.15 uur. Voor meer informatie: Wim Thomassen, wim.thomassen1@kpnplanet.nl of tel 06 - 1364 3727, www.tissonant.nl.