Gratis stoppen met roken

NIJMEGEN - Rook je en wil je graag stoppen, maar weet je niet hoe? Woensdag 27 oktober start in Lindenholt een kleine groep om jou te helpen om te stoppen met roken. De hulp is gratis. Geef je snel op, want er zijn nog maar enkele plekken vrij.  De groep komt zeven maal bijeen in Wijkgezondheidscentrum Lindenholt aan Horstacker 1644 in Nijmegen. Opgeven viarookvrijookjij.nl/cursus/gelderland/stoppen-met-roken-nijmegen-10. Wil je liever 1-op-1 hulp of woon je niet in Lindenholt? Kijk dan op www.nijmegenrookvrij.nl voor hulp die bij jou past.

Gratis boekje bij inleveren afval

NIJMEGEN - Kinderboerderijen 't Boerke, Lindenholt en Kobus in Nijmegen helpen bezoekers beter recyclen, zij zijn een Wecycle-inleverpunt voor kleine apparaten. Tijdens de Nationale Recycleweek (11 - 17 oktober) ligt hier voor snelle inleveraars van een klein apparaat een leuk cadeautje klaar, een gratis voorleesboekje: Sanne SuperPower. Op een leuke manier leren kinderen en hun (groot) ouders alles over recyclen. Op=op!
Hans de Rijk van Kinderboerderijen Actief: “Kinderboerderijen zijn laagdrempelige educatieve ontmoetingsplekken in de buurt voor jong en oud. We stimuleren graag het recyclen van e-waste en bekendheid over hergebruik van grondstoffen. In de Recycleweek gebeurt dit door speciale activiteiten te organiseren, gecombineerd met het voorleesboek." Op www.kinderboerderijenactief.nl/recycleweek/ zijn deze activiteiten te vinden.

'Proost op 
de verliezers'

NIJMEGEN - In Brebl Nijmegen heeft maandag 25 oktober een avond plaats rond het thema 'Proost op de verliezers'. Een avond voor nabestaanden na zelfdoding. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.45 uur. Tijdens deze avond bekijken nabestaanden en het theatergezelschap Ets op speelse wijze hoe rouw na zelfdoding bespreekbaar kan worden gemaakt. De dialogen in het theater zijn samen met een drietal nabestaanden vormgegeven. De entree is €5,-. De avond wordt herhaald op 21 februari, ook in Brebl Nijmegen. Aanmelden via preventie@propersona.nl (o.v.v. naam, email-adres, woonplaats, het aantal personen en de datum van de avond).