Wintertuinfestival duurt hele maand

NIJMEGEN - Festivalorganisator De Nieuwe Oost I Wintertuin laat dit jaar de vaste formule van vijf dagen Wintertuinfestival los. Vanaf 1 november navigeert het Nijmeegse festival het publiek een maand lang door deze roerige tijd, zowel on- als offline. 

Zaterdag 27 november komt al het programma samen op de afsluitende festivalavond in Doornroosje. Reken op gesprekken, interviews, podcasts, wandelingen en publicaties met onder meer Connie Palmen, David van Reybrouck, Hanna Bervoets, Joost Oomen en nog veel meer gevestigd en opkomend talent.

In de podcastreeks Radio Debuut vertellen debutanten Lisa Weeda en Maxime Garcia Diaz over hun debuten, debuteren in coronatijd en het belang van literatuur. 

In De Grote Beloftes presenteren talenten Laurens van de Linde en Jordi Lammers hun chapbooks aan de hand van unieke performances. Ook vindt de kick-off van De Twintigers plaats. Dit zijn twaalf schrijvers die debuteerden in coronatijd.
De hele maand november vormt de Nijmeegse binnenstad het decor voor een route langs twintig Zeer Korte Verhalen van de dit jaar overleden schrijver A.L. Snijders. Deze leesroute kan door iedereen gelopen worden op een moment naar keuze. Wie liever in groepsverband 'De weg' bewandeld, meld zich aan voor een van de twee wandelleesclubs.

Het on- en offline festivalprogramma is te vinden op wintertuinfestival.nl. Tickets voor 27 november kosten € 17,50 of € 12,50 en zijn te koop via de website.