Eten en drinken in kunst en muziek

GROESBEEK - Kunsthistorica Josée Claassen verzorgt zaterdagmiddag 30 oktober vanaf 14.30 uur een lezing over eten en drinken in de beeldende kunst en muziek. De bijeenkomst is in het Nederlands Wijnbouwcentrum, Bredeweg 2 in Groesbeek. Bij binnenkomst krijgt u een gratis glas wijn. Het blijft niet bij wijn alleen. Ook dranken als koffie, thee en bier krijgen aandacht. Aan de hand van verschillende soorten maaltijden neemt Claassen u mee in de veelzijdige wereld van ‘kunst op tafel'. Kreeft, krab, knapperige witte broodjes, gevogelte, gebraad, pastei en suikergoed, al dat lekkers komt ook voorbij. Reserveren van tickets is beslist noodzakelijk op www.nederlandswijnbouwcentrum.nl/activiteiten

Tribute Club

WIJCHEN - Tribute Club is een muziekproductie met toptributes van Lou Reed, David Bowie en Blondie. Hun muziek wordt vertolkt door de tributebands: The Blue Mask, Back to Blondie en Ground Control. Zij bundelden hun krachten om het publiek een onvergetelijke avond vol rauwe popmuziek te bezorgen. Zaterdag 23 oktober in Theater 't Mozaïek in Wijchen. Aanvang 20.15 uur. Kaarten 18,50 euro, www.mozaiekwijchen.nl.

Reünie Rosa school (1960)

NIJMEGEN - Wie heeft de R.K. meisjesschool van de zrs. Dominicanessen (de Rosa school aan de Dennenstraat in Nijmegen) bezocht? Voor klas 1A en 1B 1960 wordt een reünie georganiseerd. Wie het leuk vindt om elkaar te ontmoeten kan een bericht sturen naar awinnie33@gmail.com.

Mozaïeken

NIJMEGEN - Een mooie afbeelding maken met mozaïeksteentjes of stukjes glas? Een lijst, vaas of dienblad versieren met kleurrijke keramiek? Dat kan elke dinsdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur bij het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid. Gereedschap is aanwezig en materiaal verkrijgbaar tegen kostprijs. Er is begeleiding aanwezig om je op weg te helpen. Je mag vrijblijvend een middagje komen kijken. Neem contact op met tel. 024-3452113.