NEC versus Vitesse - 23 oktober 2016. (Foto: Wil Kuijpers)
NEC versus Vitesse - 23 oktober 2016. (Foto: Wil Kuijpers) Foto:

Dario Dumic scoorde
tweemaal in de derby

'Explosie in stadion onvergetelijk'

NIJMEGEN - In anderhalf jaar tijd speelde hij drie wedstrijden tegen Vitesse en daarin was hij tweemaal trefzeker: Dario Dumic. 

Na zijn vertrek uit Nijmegen was hij actief bij FC Utrecht en in Duitsland alvorens hij vorig seizoen neerstreek bij FC Twente. Supporterswebsite ForzaNEC.nl sprak met de verdediger over zijn gespeelde derby’s en blikt met een schuin oog vooruit op de ontmoeting aanstaande zondag.

Dumic zal de wedstrijden tegen Vitesse niet snel vergeten. “Ik heb gemerkt dat voor de fans en alles rondom NEC de wedstrijd tegen Vitesse heel veel betekent. De goal tegen Vitesse in de wedstrijd die we wonnen, was onbeschrijflijk, in een wedstrijd die ik ook niet meer snel zal vergeten. De sfeer was destijds geweldig en bij beide doelpunten explodeerde het stadion gewoon!”

De geboren Bosniër die ook in bezit is van een Deens paspoort, volgt NEC nog op de voet en was ook zeer content met de promotie van NEC afgelopen zomer. De degradatie zit hem nog steeds dwars, maar was maar al te blij dat de Nijmegenaren weer terugkeerden in de Eredivisie. “NEC hoort daar gewoon. In de tijd dat ik bij NEC heb gespeeld, heb ik een leuke tijd gehad en was de klik tussen spelers en supporters meteen aanwezig. Ik volg NEC nog steeds en ben ook nog wel eens terug geweest voor een wedstrijd.”

Tegenwoordig speelt de verdediger voor FC Twente, waar in die regio de wedstrijd tegen Heracles Almelo erg leeft. Die beleving was voor Dumic erg anders. Hij speelde vorig seizoen de wedstrijd tegen de Heraclieden, maar beide wedstrijden zonder publiek. "Dat is toch wel heel anders. Fans maken de derby, die waren vorig seizoen niet aanwezig. Zonder hen is het geen echte derby. Wat het zondag wordt? NEC gaat winnen, dat is één ding wat zeker is!”