Voormalige meisjesschool wordt omgebouwd tot hotel

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - De voormalige meisjesschool aan de Wedren in Nijmegen, gebouwd in 1922, wordt verbouwd tot 4-sterrenhotel met 100 kamers. In 2022, precies 100 jaar na de opening, ondergaat het monumentale gebouw een grondige renovatie. 

Het gebouw wordt door eigenaar en projectontwikkelaar Lingotto verduurzaamd met nieuwe isolatie en zonnepanelen. Naast de 100 hotelkamers komen er ook vogelnestvoorzieningen voor circa 100 vogels zoals mussen, gierzwaluwen en voor vleermuizen. 

Om het gebouw meer transparant en toegankelijk te maken worden aan de voorzijde twee serres toegevoegd en komt er ruimte voor een terras op een verhoogd bordes. Een cafĂ©-restaurant op de begane grond bedient niet alleen de hotelgasten, maar ook de Nijmegenaren. De boutiquegym op de begane grond met personal training richt zich met name op de Nijmegenaar. Verder komt er een vergadercentrum, gelegen aan een van de twee groene binnentuinen van het gebouw. 

 Lingotto is voor het Opus-gebouw in gesprek met een hotelgroep die het gebouw wil gaan huren en exploiteren. Welke hotelgroep dat is, wordt later dit jaar bekendgemaakt.