Bibliotheek Gelderland Zuid en Dekker v.d. Vegt boekverkopers starten samen de actie: 'Schenk een boek aan Heumensoord' voor de vluchtelingen uit Afghanistan.
Bibliotheek Gelderland Zuid en Dekker v.d. Vegt boekverkopers starten samen de actie: 'Schenk een boek aan Heumensoord' voor de vluchtelingen uit Afghanistan.

Actie ‘Schenk een boek aan Heumensoord’

Algemeen

NIJMEGEN - Bibliotheek Gelderland Zuid en Dekker v.d. Vegt boekverkopers starten samen de actie: Schenk een boek aan Heumensoord. “De boekhandel en bibliotheek hebben samen een mooie actie opgezet: in Dekker v.d. Vegt kunnen klanten taalboeken doneren waarmee mensen Nederlands kunnen leren. Boeken waaraan veel behoefte is, maar die je niet zomaar in de kast hebt staan. Daarnaast vullen we het aan met Engelse titels voor de broodnodige ontspanning,” aldus Monique Kaufmann van Dekker v.d. Vegt. 

In de winkel vinden de klanten van Dekker v.d. Vegt een tafel met een selectie aan boeken om Nederlands te leren en woordenboeken. Ze kunnen die aanschaffen en achterlaten in de winkel. Dekker v.d. Vegt zorgt samen met de bibliotheek dat de boeken in Heumensoord terecht komen. Ook is er voor de pop-up bieb behoefte aan tweedehands Engelse boeken, boeken in Dari of Pasjtoe of prentenboeken (Nederlands of Engelstalig). Mensen die deze boeken over hebben, kunnen deze afleveren bij Bibliotheek De Mariënburg, Bibliotheek Muntweg of Bibliotheek Zwanenveld.

Vrijwilligers gezocht

“Ook in 2015, toen Heumensoord open was voor Syrische vluchtelingen, was deze actie succesvol en hebben veel vluchtelingen alvast een begin kunnen maken met het leren van Nederlands. We hopen dat dit jaar weer net zo veel Nijmegenaren gaan meehelpen, zodat we een goed gevulde bieb kunnen neerzetten in Heumensoord,” zegt Wouter van Balveren, manager Innovatie van de Bibliotheek Gelderland Zuid. “We zoeken ook nog vrijwilligers die mee willen helpen in de pop-up bieb, willen voorlezen aan kinderen of een taalmaatje voor een volwassene willen zijn.” Vrijwilligers kunnen zich opgeven via heumensoord@obgz.nl.