De Lindenberg vraagt om hulp in vijf talen

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - ‘De Lindenberg zoekt mensen met creatieve ideeën en kunstvakdocenten, ben jij wie we zoeken?’ Deze boodschap draagt de Lindenberg sinds vorige week uit, om haar nieuwe projecten te lanceren: Wereldworkshops en Doe-het-zelf. 

De Lindenberg wil de vele gezichten die cultuur kan hebben een thuis geven in het Cultuurhuis, en vraagt daarom hulp aan de Nijmegenaar in al haar verschijningen. De oproep wordt dan ook uitgedragen in vijf talen: Pools, Turks, Arabisch, Frans en Engels.

Voor iedereen

“De Lindenberg wil er zijn voor iedereen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe maak je een programma dat zoveel mogelijk mensen aanspreekt? Daar heeft de Lindenberg hulp bij nodig, en daarom doen we een oproep aan creatieve mensen met alle mogelijke culturele achtergronden. Samen met hen willen we ons aanbod uitbreiden met nieuwe workshops en programma’s, zodat uiteindelijk nog meer mensen enthousiast worden van het kijken naar en deelnemen aan culturele activiteiten”, aldus De Lindenberg.

Wereldworkshops

De kunstdocenten die de Lindenberg zoekt zijn voor het project Wereldworkshops. De Lindenberg biedt al veel cursussen en workshops aan, maar beseft zich goed dat de grenzen van kunst en cultuur verder reiken dan de Nederlandse traditionele kunstvormen. Daarom nodigt de Lindenberg kunstvakgeschoolde docenten of uitvoerend kunstenaars uit die afkomstig zijn uit andere landen en culturen, om hun aanbod naar de Lindenberg te brengen. Zo gaat de Lindenberg op wereldreis binnen de disciplines beeldende kunst, muziek, dans, schrijven en theater – en kan de Nijmegenaar mee op reis.

Doe-het-zelf

Voor het project Doe-het-zelf zoekt de Lindenberg mensen met creatieve ideeën. Met Doe-het-zelf biedt de Lindenberg een professionele plek om ideeën op het gebied van kunst en cultuur een plek te geven. Doe-het-zelf is er voor iedereen die een goed idee heeft voor een unieke voorstelling of bijzondere culturele activiteit, maar die nog net wat hulp nodig om alles op poten te zetten.

Voor zowel de Wereldworkshops als Doe-het-zelf kunnen geïnteresseerde makers zich nu inschrijven via de website van de Lindenberg.

www.delindenberg.com