Veel belangstelling voor circulair ondernemen.
Veel belangstelling voor circulair ondernemen. Foto: RvN@

Netwerken tijdens Lifeport Festival Circulair

Algemeen

NIJMEGEN - “De toekomst is circulair. Sterker nog: de toekomst moet circulair. En in die toekomst zijn ondernemers en beleidsmakers belangrijke aanjagers”, aldus RvN@. Om die reden organiseert RvN@ in samenwerking met De Circulaire Raad maandag 29 november in De Lindenberg in Nijmegen het Lifeport Festival Circulair. De bijeenkomst is van 14.00 tot 17.30 uur (met aansluitend netwerkborrel).

“Tijdens dit innovatiefestival komt het hele circulaire netwerk uit de regio Rijk van Nijmegen bij elkaar. Het festival is er voor ondernemers, studenten, bestuurders, docenten, medewerkers van maatschappelijke instellingen en zakelijke dienstverleners. Er wordt genetwerkt, kennis gedeeld en met elkaar gebouwd aan een circulaire toekomst. Deze editie staat in het teken van de sectoren voeding en bouw, waarin al veel mooie initiatieven op het gebied van circulariteit te vinden zijn. Initiatieven waarvan iedereen, binnen of buiten de sector, kan leren.”

Uitreiking De Cirkel 2021

Tijdens Lifeport Festival Circulair vindt ook de feestelijke uitreiking van De Cirkel 2021 plaats. Dit is dé circulaire prijs voor de organisatie in de regio Rijk van Nijmegen die de meeste impact heeft gemaakt met circulair ondernemen. Op 27 oktober worden de 10 genomineerde organisaties bekend gemaakt. De drie finalisten worden op 11 november bekend.

Programma

Het programma biedt een ruime keuze aan activiteiten. Bezoek bijvoorbeeld één van de Kennisboosts zoals: ‘How to scale up?’, over hoe je als ondernemer in de circulaire economie van initiatief naar succesvolle scale-up groeit. Doe mee aan een interactieve werkvorm om samen tot concrete plannen en oplossingen te komen om de wereld duurzamer te maken.

Stap in de bus voor een LABSafari door Nijmegen en ontdek toonaangevende voorbeelden uit de circulaire bouw. Doe mee aan een kookworkshop van de Lindenberg met lokale en circulaire producten: #KookLokaal. Of werk mee aan een circulair kunstwerk bij Workshop Circul’art. Woon een talkshow bij met belangrijke kopstukken uit de wereld van de circulaire economie in het Rijk van Nijmegen. Woon de aftrap van Gezond Circulair bij, een samenwerking op het gebied van voeding en circulariteit van het honoursprogramma van ROC Nijmegen, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Radboud Universiteit.

Meer informatie en tickets bestellen: www.lifeportfestival.nl