Afbeelding

Goffertstadion voorlopig dicht

Algemeen

NIJMEGEN - Naar aanleiding van het instorten van een tribune na afloop van de wedstrijd NEC-Vitesse, is het Goffertstadion voorlopig gesloten. Het hoofdgebouw (receptie, kantoren en horeca) blijft wel toegankelijk. Een extern bureau doet onderzoek. 

Het is niet bekend wat de oorzaak is van het instorten van de tribune en omdat de veiligheid van het publiek voorop staat, laat de gemeente  Royal Haskoning DHV onderzoek doen. Dat onderzoek moet duidelijk maken hoe dit incident heeft kunnen gebeuren. Dit betekent dat het stadion tot nader order is gesloten.

“We begrijpen de keuze van de gemeente om het stadion tot nader order te sluiten”, aldus woordvoerder Nick van der Cammen. “Voor ons is het van belang dat er gedegen onderzoek wordt uitgevoerd, waarbij in de toekomst de veiligheid van iedereen in het stadion gewaarborgd moet zijn. Dit besluit betekent tegelijkertijd dat wij verder gaan kijken naar een externe locatie om – tenminste voor de korte termijn – onze wedstrijden af te werken. De gesprekken met andere clubs en de KNVB lopen al sinds gisteren, omdat we hier op voorbereid waren.”

Het onderzoek zal zich richten op een aantal vragen: hoe heeft dit incident kunnen gebeuren; zijn de tribune-elementen in het gehele stadion veilig en wanneer kan het stadion weer gebruikt worden en op welke wijze. Het is de bedoeling in ieder geval zo snel mogelijk op die laatste vraag antwoord te geven. Hoe lang het hele onderzoek zal duren, daarover zal de komende week meer duidelijkheid komen.

Naast het onderzoek van Royal Haskoning DHV komt er een feitenonderzoek naar hoe de inspecties van de laatste jaren hebben plaatsgevonden en wat daar de resultaten van zijn. De resultaten daarvan komen binnenkort beschikbaar. Algemeen directeur N.E.C. Wilco van Schaik: “We ondersteunen de keuze van de gemeente om te kiezen voor Royal Haskoning DHV. Zij zijn een expert en hebben dit eerder laten zien bij AZ.”