Om een deel van de natuurspeeltuin staat nu nog een hek zodat het gras kan groeien.
Om een deel van de natuurspeeltuin staat nu nog een hek zodat het gras kan groeien.

Openingsfeest natuurspeeltuin Neerbosch-Oost

Algemeen

NIJMEGEN - De natuurspeeltuin van Neerbosch-Oost wordt donderdag 28 oktober officieel geopend. Tijdens een wijkfeest voor jong en oud onthult wethouder Petra Molenaar samen met kinderen de naam van de natuurspeeltuin. 

De afgelopen jaren voerden buurtbewoners actie voor een groene ontmoetingsplek in het hart van de wijk. Net voor de zomer gingen de hekken rondom het bouwterrein weg en konden kinderen er eindelijk spelen. Het actiecomité dat zich inzette voor de komst van de speeltuin nodigt de hele wijk uit om deze mooie plek feestelijk te openen. Marloes Piepers: “Met veel steun uit de wijk hebben we dit voor elkaar gekregen. Met deze natuurspeeltuin is er nu een mooie groene plek naast de nieuwe school en het wijkcentrum. We willen dit aan iedereen die hier woont laten zien.” 

Tijdens het openingsfeest is er van alles te doen voor jong en oud. Slagwerkgroep Neerbosch-Oost verzorgt trommellessen en er kan geknutseld en geschminkt worden. Er is een kraampjesmarkt met onder meer Operatie Steenbreek (balkon- en tuinplantjes), de Wijkhelden en Kindcentrum TOON.  

“Deze middag kan iedereen komen kijken hoe leuke deze plek is geworden. En onthullen we natuurlijk de naam die vorig jaar al uit de namenwedstijd kwam rollen!”, aldus Piepers. Tijdens het wijkfeest is er volop gelegenheid om te spelen en te ontmoeten. Dat was ook de inzet van de actie waarmee in 2019 bijna 1000 handtekeningen werden opgehaald in de wijk. Het wijkfeest duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Bij slecht weer zal alles in wijkcentrum De Schalmei plaatsvinden.

Afbeelding