Klimaatcoalitie Nijmegen roept Nijmegenaren op deel te nemen aan de landelijke Klimaatmars

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Op zaterdag 6 november vindt er een groot landelijk klimaatmars in Amsterdam plaats, tegelijkertijd met de VN klimaattop in Glasgow. Klimaatcoalitie Nijmegen slaat klimaatalarm en roept iedereen op om op 6 november samen te reizen om naar Amsterdam te komen. 

“We doen mee aan de Klimaatmars op 6 november om ons uit te spreken voor daadkrachtig en rechtvaardig klimaatbeleid”, zegt Hannah, woordvoerder van Klimaatcoalitie Nijmegen. Om zoveel mogelijk Nijmegenaren op de Dam te verzamelen, fietst de Klimaatcoalitie vrijdag 22 oktober langs de campus van de Radboud en HAN, door de binnenstad en eindigt bij het station. Onderweg worden flyers uitgedeeld en een banner opgehangen. Ook gaan ze in gesprek met voorbijgangers om te praten over het klimaat. “Of je nou naar werk fietst of met de auto gaat, of je vega eet of graag vlees eet, iedereen heeft het recht en de verantwoordelijkheid een veilige toekomst voor ons allemaal te eisen. Iedereen is nodig.”

Met de Klimaatmars doet de landelijke Klimaatcrisis Coalitie een dringend beroep op de politiek om snel, daadkrachtig en rechtvaardig klimaatbeleid te maken en uit te voeren. “Het huidige beleid schiet ernstig tekort om de klimaatdoelen van Parijs te halen. Een recent rapport van het VN klimaatpanel laat zien dat het klimaat sneller verandert dan eerder werd gedacht. Overstromingen zoals afgelopen zomer zorgen nu al voor slachtoffers - in andere delen van de wereld al veel erger dan in Nederland. We moeten nu in actie komen om de ergste toekomstscenario’s te voorkomen. De klimaatcrisis is nu”, aldus Klimaatcoalitie Nijmegen.

Nijmegenaren die samen willen reizen naar Amsterdam op 6 november kunnen zich aanmelden voor de Telegram groep (https://t.me/samenreizenklimaat) of een email sturen naar info@klimaatcoalitienijmegen.nl. Op die manier kan men medereizigers voor een goedkoper groepsticket vinden en wordt de reis naar Amsterdam veel gezelliger. 

De klimaatmars in Amsterdam wordt georganiseerd door de Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerkingsverband van Oxfam Novib, Fridays For Future, Greenpeace, Extinction Rebellion, FNV, Fossielvrij NL, Milieudefensie, Grootouders voor het Klimaat, Code Rood, De Goede Zaak en TNI en wordt gesteund door tientallen andere organisaties. 

Meer informatie over de klimaatmars op 6 november en de eisen van de Klimaatcrisis Coalitie onder www.klimaatmars2021.nl