Voorstelling 1,2,3,4 Poppetje van papier.
Voorstelling 1,2,3,4 Poppetje van papier. Foto:

Voorstelling 1,2,3,4 Poppetje van papier

WIJCHEN - De artiesten Niek Stokkers, Dennis de Groot en Christiaan Koetsier brengen zondag 31 oktober in Theater 't Mozaïek in Wijchen de voorstelling 'Toen iets nog niets was' op de planken. Een familievoorstelling voor publiek vanaf 3 jaar. Aanvang 14.00 uur. Entree 13,00 euro. Er zijn kaarten te boeken via www.mozaiekwijchen.nl  

Vooronderzoek nieuw skatepark

NIJMEGEN - Wat de SP Nijmegen betreft komt er een nieuw en groot skatepark in Nijmegen. De partij roept op om te onderzoeken hoeveel zo’n skatepark gaat kosten en wat daarvoor een geschikte locatie is. SP-raadslid Biljana Markovic: “Urban Sports winnen enorm aan populariteit. Als je door de stad loopt dan zie je op veel plekken kleine groepjes jongeren met skateboards, BMX’en en skates. De sporten zijn helemaal in, iets wat ik alleen maar kan toejuichen. Geef deze jongeren een plek waar ze met plezier kunnen sporten en elkaar kunnen ontmoeten.” 

Rijk aanbod

Nijmegen kent een rijk aanbod aan buitensportactiviteiten, verdeeld over de stad zijn er ook kleine skateparken. “We willen één groot centraal gelegen park, een beetje zoals Zeeburgereiland in Amsterdam. Ik wil dat we jongeren én vertegenwoordigers van de Urban Sports vanaf het begin al gaan betrekken bij de ontwikkeling van zo’n nieuw park. Het moet echt van hen worden.” De resultaten van het vooronderzoek worden in het voorjaar van 2022 gepubliceerd. 

Vilt, goudborduur en pixels in 
Stevenskerk

NIJMEGEN - Kleur, vorm en ritme springen in het oog in de expositie van beeldend kunstenaar Elze van den Berg en autonoom fotograaf Godelieve Krekelberg. In de Zuiderkapel van de Stevenskerk exposeren zij van woensdag 27 oktober t/m dinsdag 2 november en in de weekenden van 6 en 7 en 13 en 14 november.

Overeenkomst

Het is voor het eerst dat hun beeldende en fotografische werken in een duo-expositie te zien zijn. Wol en zijdedraad liggen ogenschijnlijk ver af van foto’s en films, maar een kenmerkende overeenkomst in beider werk is de fascinatie voor het proces van zoeken en experimenteren. Dat proces heeft bij beiden geleid tot verrassende beelden ontstaan uit vilt en goudborduur en uit pixels. Openingstijden: maandag t/m zaterdag: 10.30 - 17.00 uur en zondag: 12.00 - 17.00 uur. De toegang is gratis.