Op pad met wandelvereniging WS78.
Op pad met wandelvereniging WS78. Foto:

Rivierentocht Lent Lingewaard

LENT - Wandelvereniging WS78 heeft voor zaterdag 30 oktober uitgepijlde wandeltochten van circa 20 en 40 km over onverharde paden en rustige verharde wegen uitgezet. Startlocatie is De Triangel, (Sporthoreca Caupona) aan de Griftdijk Noord 9b in Lent. Deelname kost €7,50. KWBN leden krijgen €1,- korting en leden en donateurs van WS78 €2,50 korting. Starttijden: 40 km lopers tussen 08.00 en 09.00 uur en 20 km lopers tussen 09.00 en 10.00 uur. U kunt een tijdslot kiezen van een half uur. U krijgt via de mail een bevestiging van uw inschrijving. Ter plaatse betalen kan ook maar alleen per pin. Via de website (www.ws78.nl) kunt u het inschrijfformulier downloaden, uitprinten en thuis alvast invullen. Afmelden vóór 17.30 uur. Honden mogen NIET mee.

De Indische 
Literaire Salon

NIJMEGEN - Steunpunt Pelita Nijmegen presenteert zondag 31 oktober de Indische Literaire Salon. Met als gasten Reggie Baay, auteur van ‘Het lied van de goden’ en Ko van Geemert, auteur van ‘Verstoten uit het paradijs. Jakarta, Bandung en Surabaya door de ogen van schrijvers’. De bijeenkomst in het Oud Burgeren Gasthuis (OBG) aan de Prof. Cornelissenstraat 2 in Nijmegen begint om 13.00 uur. Na afloop discussie o.l.v. Peter van Riel en signeren. Entree: 5,00 euro (inclusief koffie). Aanmelden is verplicht via: steunpuntnijmegen@pelita.nl.

Lintje voor 
Verhoeven

NIJMEGEN - Clemens Verhoeven heeft een Koninklijke Onderscheiding ontvangen voor zijn vrijwilligerswerk bij Stichting Maelwael van Lymborch, het Gebroeders van Lymborchfestival en als schrijver van vele historische boeken. Verhoeven begon als onderwijzer en verrichtte door zijn kennis voor leerlingen met een andere taalachtergrond veel werk in de Werkgroep Onderwijs Anderstaligen Nijmegen (WOAN). 
Geïnspireerd door een Engelstalig boekje met afbeeldingen van de in Nijmegen geboren gebroeders Van Lymborch startte hij een onderzoek naar deze middeleeuwse schilders. Rond 2000 verscheen een serie artikelen van zijn hand. In 2005 publiceerde Verhoeven het boek ‘De gebroeders van Limburg. Leven, werk en wereld’. Hij werkte mee aan een tv-documentaire van AVRO Close Up en was medeorganisator van de expositie over de Gebroeders in Museum Het Valkhof. In 2006 initieerde hij het eerste Gebroeders van Limburgfestival en stond aan de wieg van de re-enactmentgroep Blijde Incomste - een eeuwenlange traditie die in de zestiger jaren verloren was gegaan.

Sportgroepje zoekt fitnesstrainer

NIJMEGEN - Een groepje sporters (60+) is op zoek naar een gym/fitness trainer. De groep komt in de wijk Hatertse Hei één maal per week bij elkaar, op dinsdag van 20.00 tot 21.00 uur. Belangstellenden kunnen contact opnemen via tel. 06-52677544.

Waalbrugspeld voor Hamers

NIJMEGEN -  Walter Hamers (66) heeft de Zilveren Waalbrugspeld ontvangen voor zijn activiteiten als bestuurder van woningcorporatie Talis, lid Raad van Toezicht N.E.C. Maatschappelijk, lid Raad van Advies RvN@ en voorzitter van de stichting Vierdaagsefeesten.

Steun voor 
artiesten

NIJMEGEN - Afgelopen jaar startten Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds de financiële regeling Music Support Gelderland waarmee muzikanten kunnen investeren in hun muzikale carrière. Inmiddels is de zesde aanvraagperiode gesloten en krijgen zeven Gelderse acts een bijdrage voor hun plan zoals Kingsta (hiphop, Arnhem), Roosmarijn (singer-songwriter, Arnhem), Joella T (hiphop, Nijmegen), CHKS (electropop, Beuningen/Arnhem) en Joël (hiphop, Arnhem). Info: poppuntgelderland.nl.