Meditatieweekend

NIJMEGEN - In het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 november kunnen belangstellenden in Jewel Heart Centrum aan de Hatertseveldweg 284 in Nijmegen oefenen in het ontwikkelen van compassie voor lichaam, hart en geest. Beide dagen van 09.30 tot 16.45 uur. Deelname: een donatie naar financiële draagkracht. Vanaf € 45 is dit weekend kostendekkend. Voor koffie/thee wordt gezorgd. Neem wel je eigen lunch mee. Info en aanmelden: www.jewelheart.nl-openactiviteiten.

Lezing over 
Sint Hubertus

NIJMEGEN - In het boek ‘Hubertus, zijn leven ten tijde van de Merovingen' schrijft Hubert Hendriks over de periode rond 700 en de rol die Sint Hubertus daarin speelde. Zondag 31 oktober vertelt Hendriks in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Mariënburgkapel in Nijmegen) over het leven van Sint Hubertus. De lezing duurt circa 40 minuten. Aanvang 16.00 uur.

De tijd van de Merovingen is een periode vol oorlog en culturele veranderingen, waarin het christendom een steeds prominentere rol speelt. De ridder Hubrecht speelt daar een rol in, zeker na zijn bekering waarna hij zich Hubertus laat noemen. In deze onrustige tijd gebeurt er ook het nodige in onze streken, waarbij verschillende plekken in en rond Nijmegen een belangrijke rol spelen. Zoals een Merovingisch kerkgebouw onder aan de heuvel die nu het Valkhofpark heet.

Nijmegen gaat 
in Dialoog

NIJMEGEN - De Lutherse kerk en stichting De KIM houden woensdag 3 november een aantal dialoogtafels met als thema ‘de moeite waard'. De bijeenkomst in de kerk aan de Prins Hendrikstraat 79 in Nijmegen is van 19.00 tot 21.00 uur. Nijmegenaren die elkaar niet vanzelfsprekend ontmoeten kunnen zo met elkaar contact maken en met elkaar van gedachten wisselen over wat belangrijk voor hen is in hun dagelijks leven. "De dialoogbijeenkomsten bevorderen respect en begrip voor elkaar, en dragen bij aan een samenleving waarin mensen met diverse achtergronden zich met elkaar verbonden voelen. De tafels worden geleid door getrainde gespreksbegeleiding. U bent van harte uitgenodigd", aldus de organisatie. Aanmelden via aanmelden@luthersekerknijmegen.nl.