Centrum zoekt gastvrouw/-heer

NIJMEGEN - Het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid zoekt een gastheer/gastvrouw voor verschillende dagdelen per week. Je voorziet de deelnemers van een drankje in de pauze, neemt de telefoon op en voert wat lichte huishoudelijke taken uit. "Wij bieden een gezellige omgeving waarbij het draait om het sociale contact. Je krijgt waardering, gratis deelname aan creatieve activiteiten, een attentie met je verjaardag, een plek om andere te ontmoeten en een kleine vergoeding." Lijkt dit je gezellig? Neem dan contact op via tel. 024-3452113.

Presentatie 'Engel van Mesopotanië'

NIJMEGEN - Donderdag 28 oktober presenteert Brenda Meuleman haar derde roman, 'Engel van Mesopotamië'. De presentatie is bij Dekker v.d. Vegt in Nijmegen en begint om 19.00 uur. Toegang gratis. Aanmelden is verplicht, dat kan telefonisch via 024-3020130 of mail: info@dekkervdvegt.nl. Coronatoegangsbewijs verplicht. De  bijeenkomst begint met een inleiding door redacteur Harold de Croon. Daarna vertelt Meuleman over de totstandkoming van haar derde roman en over Gertrude Bell, de archeoloog en ontdekkingsreiziger waarop dit boek is gebaseerd. Na afloop is er een signeersessie.

Vilt, goudborduur en pixels in 
Stevenskerk

NIJMEGEN - Kleur, vorm en ritme springen in het oog in de expositie van beeldend kunstenaar Elze van den Berg en autonoom fotograaf Godelieve Krekelberg. In de Zuiderkapel van de Stevenskerk exposeren zij van woensdag 27 oktober t/m dinsdag 2 november en in de weekenden van 6 en 7 en 13 en 14 november.

Duo-expositie

Het is voor het eerst dat hun beeldende en fotografische werken in een duo-expositie te zien zijn. Wol en zijdedraad liggen ogenschijnlijk ver af van foto’s en films, maar een kenmerkende overeenkomst in beider werk is de fascinatie voor het proces van zoeken en experimenteren. Dat proces heeft bij beiden geleid tot verrassende beelden ontstaan uit vilt en goudborduur en uit pixels.

Openingstijden

Openingstijden: maandag t/m zaterdag: 10.30 - 17.00 uur en zondag: 12.00 - 17.00 uur. De toegang is gratis