Kinderadviesraad in CWZ

NIJMEGEN - Tim (15 jaar) ligt op de kinderafdeling. "Als patiënt weet ik wat ik wel en niet fijn vind", zegt hij. Omdat jongeren als Tim goed kunnen vertellen wat er in het ziekenhuis beter kan, komt er in het CWZ in Nijmegen een Kinderadviesraad (KAR). Ben je tussen de 8 en 16 jaar, dan kun je meepraten in die raad.

De KAR bespreekt allerlei onderwerpen. Zoals: wat vind je van de kamers op de kinderafdeling? Krijg je lekker eten en drinken in het ziekenhuis? En snap je wat de dokters zeggen als ze tegen je praten? Verpleegkundige Marleen Diebels begeleidt de kinderen in de KAR. "Ik ben blij dat de KAR er komt. Want het is belangrijk dat kinderen en jongeren meepraten over hun wensen. Zij hebben vaak hele leuke ideeën, waar volwassenen helemaal niet aan denken. Terwijl volwassenen meestal de beslissingen nemen." Kinderarts Cecile Buzing vult aan: "Met de KAR krijgen kinderen een stem. Ze kunnen ons vertellen wat er beter kan en hóe het beter kan. Zo helpen ze de zorg in CWZ verbeteren."
De raad bestaat uit kinderen en jongeren van 8 tot 16 jaar. Je bent zelf patiënt (geweest) in CWZ. Of je bent een broer, zus of vriend/vriendin. De raad komt 6 keer per jaar bij elkaar. Elke bijeenkomst duurt 2 uur. Je krijgt een reisvergoeding en vergoeding van eventuele andere kosten. Meedoen of heb je een vraag? Mail naar kinderadviesraad@cwz.nl. En bekijk de Instagram-pagina: kinderadviesraad.cwz.