Heese Stemmen zoeken bassen en tenoren

NIJMEGEN  - Koor De Heese Stemmen is een vrolijk gemengd koor uit de Nijmeegse wijk Hees. Het koor staat onder leiding van dirigent Jan Pieter Zwart. Zij zingen meerstemmige liederen uit de klassieke, de lichte en de wereldmuziek.

Het koor oefent elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Antonius Abtkerk aan de Dennenstraat 125 in Nijmegen. Op dinsdag 9 november is er een openbare repetitie voor tenoren en bassen. Kom meezingen en luisteren! Heb je belangstelling of vragen? Stuur dan een mail naar Auke Klomp, klompsr@hotmail.com. Voor meer informatie: http://www.heesestemmen.nl/

'Nijmegen 
weer samen'

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen houdt op de zondagen 7, 14 en 21 november open dagen in een aantal Nijmeegse wijkcentra onder het motto ‘Nijmegen weer Samen’ om te vieren dat we elkaar weer kunnen ontmoeten.
Stadsdichter Heidi Koren heeft een gedicht geschreven om vooruit te kijken naar de tijd ná corona. Het gedicht zal op de open dagen worden voorgedragen in elk wijkcentrum. Ook komen er in elk van de negen Nijmeegse stadsdelen banken van duurzaam materiaal van kunstenaar Rob Arts. De banken zijn er om elkaar te ontmoeten, terug te kijken op de afgelopen periode of om vooruit te kijken naar de toekomst.

Open dagen

Op 7 november zijn de volgende wijkcentra open: Dukenburg: Dukenburg in Meijhorst; Lindenholt: Brack en Nieuw West: De Schalmei. 

Op 14 november: Midden: 't Hert; Zuid: Hatert en Oud West: De Biezantijn. 

Op 21 november Noord: De Ster; Centrum: ‘t Oude Weeshuis; Oost: Ark van Oost. Steeds van 13.30 tot 16.30 uur.



Nijmeegs Dictee

NIJMEGEN - Er is dit jaar weer een editie van het Nimweegs Dictee en wel op vrijdag 19 november in de Raadzaal van Stadhuis Nijmegen. Start om 20.00 uur. Op ludieke wijze wordt uw kennis over Nijmegen en de Nimweegse taal getest. Burgemeester Hubert Bruls is aanwezig en aan de winnaar wordt de bokaal en bijbehorende onderscheiding uitgereikt. Na afloop kan men napraten in de Schepenhal. Wilt u deelnemen? U kunt zich aanmelden via nimweegsdictee@waoterjokers.nl. Deelname aan hert Dictee kost 15 euro.