Belangstellenden laten zich voorlichten over windenergie.
Belangstellenden laten zich voorlichten over windenergie. Foto: Christine Wevers

Groene Vrijdag: rondleiding langs windmolens

Algemeen

NIJMEGEN - Op Groene Vrijdag 5 november kun je in heel Nijmegen deelnemen aan groene activiteiten en kennismaken met groene initiatieven. Inwoners steken vrijwillig de handen uit de mouwen om te bouwen aan een groen en duurzaam Nijmegen. Burgers Geven Energie en Energiecoöperatie WPN dragen graag een steentje bij en verzorgen die dag een rondleiding voor geïnteresseerden en een ochtend voor basisschoolleerlingen.

In de ochtend van 5 november komt groep 8 van basisschool de Oversteek kennismaken met de Nijmeegse windmolens. “Ze kijken er bijna recht op vanuit hun schoolgebouw. Voor de kinderen een leuke manier om te leren over windmolens en windenergie. Na de uitleg gaan ze naar buiten om de windmolens goed te bekijken en staan ze heel even beneden in de windmolen. Via virtual reality kunnen ze zelf even bovenop een windmolen staan.” 

Rondleidingen

In de middag is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding langs de windmolens van Windpark Nijmegen-Betuwe en Zonnepark de Grift aan de Griftdijk 244 in Nijmegen. Vrijwilligers van Energiecoöperatie WPN ontvangen je graag bij het bezoekerscentrum de Mussenhut tussen 15.00 en 16.00 uur.  Aanmelden voor de rondleiding doe je via de website van Burgers Geven Energie. Er is plaats voor 30 personen. Inschrijven:  https://burgersgevenenergie.nl/agenda/groene-vrijdag-nijmegen-rondleiding-windpark-en-zonnepark/

Bekijk alle activiteiten van Groene Vrijdag op www.nijmegen.nl/groenevrijdag