De cover.
De cover.

Arno Arts schrijft autobiografie: ‘Linkspoot, Van ’t Vilje tot Champions League’

Algemeen

NIJMEGEN - Op vrijdag 12 november verschijnt Arno Arts zijn autobiografie Linkspoot, Van ’t Vilje tot Champions League. Arts (52 jaar) belandde in 1985 in de A1 van de voetbalacademie van NEC en zou een jaar later zijn opwachting maken in het eerste elftal. 47 treffers verder in vijf seizoenen vertrok Arts naar het buitenland. 

Na omzwervingen via FC Luzern, FC Twente, Cambuur en Willem II keerde de middenvelder voor een half jaar terug op huurbasis. Voor Willem II kwam Arts uit in de Champions League, misschien wel de mooiste periode uit zijn carrière. “Maar NEC is vanaf dag één mijn droomclub geweest. Ik wist iedere steen van het Goffertstadion te liggen.” In zijn boek vind je dan ook verschillende anekdotes over de Nijmeegse club.

“Zo vertel ik over mijn vertrek uit Nijmegen in 1991. Die transfer betekende destijds misschien wel de redding van NEC, maar dat weet niemand. Eenieder die geïnteresseerd is raad ik dan ook echt aan het boek aan te schaffen. Je zal niet teleurgesteld worden en leest tussen de regels door de liefde voor NEC. Het is immers een mooi boek geworden waar ik trots op ben.”

Bestellen

Het boek verschijnt zoals gezegd aan het einde van de tweede week van november. Linkspoot is te bestellen op website: www.ArnoArtsLinkspoot.nl en te koop bij de volgende winkels: Bruna Groesbeek (Dorpsstraat 3); The Read Shop Malden (Winkelcentrum 17); Bruna Nijmegen (Daalseweg 263 & Fuchsiastraat 22-24) en Bruna Gennep (Zandstraat 56b).