Edgar Barreto juicht tijdens NEC-FC Utrecht in een met publiek gevuld Goffertstadion. (Foto: Rene Nijhuis/Orange Pictures)
Edgar Barreto juicht tijdens NEC-FC Utrecht in een met publiek gevuld Goffertstadion. (Foto: Rene Nijhuis/Orange Pictures)

NEC thuis zonder fans tegen FC Groningen

Algemeen

NIJMEGEN - Het leek verleden tijd: wedstrijden in lege stadions. Maar niets is minder waar voor de trouwe achterban van NEC. De club ziet geen andere optie dan de eerstkomende thuiswedstrijden in de eigen Goffert te spelen en dat terwijl de tribunes van de gemeente en de omgevingsdienst gesloten moeten blijven.

In coronatijd kon men niet anders en kon iedereen er wel mee leven. Spelers gaven aan dat ze er eigenlijk maar bar weinig aan vonden en benoemden expliciet dat de steun in de afgelopen wedstrijden van grote waarde is voor de prestaties. Daarom is het extra zuur dat NEC nu twee keer achter elkaar thuis speelt. Ook nog eens twee hele fraaie affiches: FC Groningen en SC Heerenveen zijn twee echte Eredivisie-clubs die het vaak heel moeilijk hadden in de Goffert in het verleden.

Na de ietwat onverwachte maar welkome zege op FC Twente afgelopen zondag zal de ploeg van hoofdtrainer Rogier Meijer de komende twee wedstrijden als uitgelezen mogelijkheid zien om zich echt te nestelen in de subtop van de Eredivisie. De midweekse bekerwedstrijd tegen de amateurs VV Capelle was er een die net zo goed op papier afgewerkt had kunnen worden en zal zondag weinig invloed hebben, FC Groningen had het lastiger met betaald voetbalclub Helmond Sport. 

Aftrap NEC-FC Groningen zondag 31 oktober 14.30 uur.