Tim van Kleef in actie.
Tim van Kleef in actie. Foto:

Nijmeegse Tim kampioen stuntsteppen

NIJMEGEN - De 19-jarige Tim van Kleef uit Nijmegen is tijdens de Belgisch-Nederlandse kampioenschappen stuntsteppen kampioen geworden in de categorie street. De mbo-student sport en bewegen deed vorige maand nog mee aan de Wereldkampioenschappen in Barcelona.

Van Kleef deed samen met Waalhalla-teamgenoten Martijn van Elst, Max Albers en Mitch de Beijer mee aan de kampioenschappen. Van Elst behaalde een verdienstelijke tweede plek en nam ook de prijs voor de beste trick mee naar huis. Daarmee was het feestje voor skatepark Waalhalla compleet.

Operaconcert         
Flos Campi

NIJMEGEN - Na anderhalf jaar onder de radar te hebben gespeeld is er weer een concert van Flos Campi. Zaterdag 6 november wordt in de Boskapel aan de Graafseweg 276 in Nijmegen operamuziek ten gehore gebracht. Medewerking verleent sopraan Irene Hoogveld. Aanvang 20.00 uur. Het orkest speelt drie opera ouvertures; uit Norma, La Traviata (Verdi) en Cavaleria Rusticana. Entree inclusief pauzedrankje: €15,00 / scholieren en studenten €10,00 / kinderen € 2,00. Geldige Corona QR code vereist! Kaartverkoop voor het concert uitsluitend via de website van Flos Campi: www.floscampi.nl.

Het Marikenhuis zoekt vrijwilligers

NIJMEGEN - Het Marikenhuis, ontmoetingsplek voor iedereen die is geraakt door kanker, is op zoek naar een vrijwilliger voor administratieve werkzaamheden en een webredacteur. De administratief medewerker ondersteunt de coördinatoren en het bestuur i.c. de bestuurssecretaris. Het is een nieuwe functie waaraan al werkend samen inhoud wordt gegeven. De webredacteur is (mede) verantwoordelijk voor de website en uitingen op social media. Ook het (mede) verzorgen van nieuwsbrieven voor gasten, vrijwilligers en externe relaties van het Marikenhuis behoort tot het takenpakket. Interesse in een van beide functies? Kijk op http://www.marikenhuis.nl

Laatste fase werk aan Hoogstraat

NIJMEGEN - Maandag 25 oktober is de laatste fase (fase 3) van de werkzaamheden aan de Hoogstraat in Nijmegen gestart. Vanaf dat moment is de weg bij het kruispunt Burchtstraat / Kelfkensbos/ Hertogstraat 3 weken afgesloten. De Voerweg is 25 oktober weer opengegaan voor het verkeer. Dit is 2 weken later dan gepland vanwege leveringsproblemen met de natuurstenen. De gemeente verwacht medio december klaar te zijn met alle werkzaamheden.

Oldtimerrit

WIJCHEN - Zondag 31 oktober houdt de Teersdijkse Oldtimervrienden een oldtimerrit. Waar de rit naar toe gaat blijft een verrassing. Deelnemers kunnen vanaf 10.00 uur terecht bij café de Teersdijk aan de Graafseweg 985 in Wijchen om te verzamelen en vertrek vanaf 11.00 uur. De deelnemers moeten in het bezit zijn van een Oldtimer die minimaal 25 jaar oud is, zowel auto's, brommers, vrachtwagens motoren en tractoren zijn welkom. Gastrijders kunnen tegen betaling ook meerijden. Voor meer info kunt u bellen met tel: 024-6412529.

Koor zoekt nieuwe bassen en tenoren

NIJMEGEN - Koor De Heese Stemmen is een vrolijk gemengd koor uit de Nijmeegse wijk Hees. Het koor staat onder leiding van dirigent Jan Pieter Zwart. Zij zingen meerstemmige liederen uit de klassieke, de lichte en de wereldmuziek. Het koor oefent elke dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur in de Antonius Abtkerk aan de Dennenstraat 125 in Nijmegen. Op dinsdag 9 november is er een openbare repetitie voor tenoren en bassen. Kom meezingen en luisteren! Belangstelling of vragen? Stuur dan een mail naar Auke Klomp, klompsr@hotmail.com. Meer info: www.heesestemmen.nl.


Expo Lauwe Kunst

NIJMEGEN - In Café de Opstand aan de Van Welderenstraat 104 in Nijmegen is tot en met 31 december een selectie van de werken Lauwe Kunst te bekijken. Te zien tijdens openingstijden van woensdag tot en met zondag van 15.00 tot 00.00 uur. Wil je ook een keer exposeren? Stuur dan een email met je motivatie en wat voorbeelden van je werk naar info@de-opstand.nl.