Het Maastrichtse singer-songwriter duo Jodymoon.
Het Maastrichtse singer-songwriter duo Jodymoon. Foto:

Jodymoon on tour

WIJCHEN - Jodymoon bestaat dit jaar 15 jaar en dat vieren ze met een nieuw album en een gelijknamige tour: Firestone. Donderdag 4 november in Theater 't Mozaïek in Wijchen, 20.15 uur. Kaarten kosten 17,50 euro. Er zijn nog kaarten te boeken via www.mozaiekwijchen.nl.   

Het Maastrichtse singer-songwriter duo heeft in het afgelopen corona jaar dankbaar gebruik gemaakt van de extra tijd om in hun eigen studio in alle rust nieuwe tracks vast te leggen. Vóór corona lag er al het plan om een echte duo-plaat te maken, met in de hoofdrol gitaar, piano, percussie en zang. Eentje die het live gevoel weerspiegelt. Het resultaat maakt duidelijk dat Jodymoon in de afgelopen 15 jaar niets heeft ingeboet aan muzikaliteit en creativiteit.
Zangeres en pianiste Digna Janssen en multi-instrumentalist Johan Smeets hebben, sinds ze in 2008 met hun warme mix van singer-songwriter, folk, pop, klassiek en roots de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland wonnen, zes studio albums uitgebracht.

Expo Lauwe Kunst

NIJMEGEN - In Café de Opstand aan de Van Welderenstraat 104 in Nijmegen is tot en met 31 december een selectie van de werken Lauwe Kunst te bekijken. Te zien tijdens openingstijden van woensdag tot en met zondag van 15.00 tot 00.00 uur. Wil je ook een keer exposeren? Stuur dan een email met je motivatie en wat voorbeelden van je werk naar info@de-opstand.nl.

Naailessen 
in De Inloop

NIJMEGEN - In november start De Inloop met het geven van naailessen op de woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. De lessen zijn in De Brack aan de Leuvensbroek 1200 in Nijmegen. De lessen starten op 3 november en lopen door tot 20 april 2022. In de schoolvakanties worden geen lessen gegeven. Je krijgt 22 lessen en de kosten bedragen 66 euro (3 euro per les). 

Heb je altijd al kleding voor jezelf of voor je kinderen willen naaien? Meld je dan aan. Je dient wel je eigen naaimachine mee te nemen naar de les. Je mag zelf bepalen wat je maakt of je kunt patronen overnemen uit de vele naaibladen die tijdens de les ter inspiratie op tafel liggen. Ook als je nog nooit genaaid hebt ben je welkom. Aanmelden: www.deinloop.nl. Bij vragen of voor informatie mail naar info@deinloop.nl.

Moord op een lijk

WIJCHEN - Het Wijchens Amateur Toneel (WAT) speelt zaterdag 6 en zondag 7 november de komische thriller 'Moord op een lijk''. De voorstellingen in Theater 't Mozaïek zijn zaterdag 6 november om 20.00 uur en zondag 7 november om 14.00 en 20.00 uur. Kaarten 7,50 euro, reserveren via wat.kaarten@gmail.com of te koop bij Primera Hendriks aan de Markt.  
Mark Peeters is vermoord en ligt met een mes in de rug in de tuin. Snel wordt de hulp ingeroepen van inspecteur De Vries, een aparte vrouw. Allerlei mensen komen zich met de moord bemoeien en ieder blijkt zo zijn of haar eigen motief te hebben om Mark uit de weg te ruimen. Na een tweede moord lijkt alles duidelijk, maar de oplossing komt pas na enkele zeer verrassende wendingen en een spannende bloedstollende slotscène.  

Dans bij sluiting expo Act of Color

NIJMEGEN - Beeldend kunstenaar Jochem Rotteveel en ontwerp-duo Elliot Collective tonen de overlappende principes tussen mode en beeldende kunst tijdens de expositie Act of Color bij Expo Bart aan de Waalbandijk 14C in Nijmegen. Aan de hand van vijf gezamenlijke installaties ervaart de toeschouwer dat de grens tussen mode en kunst helemaal niet zo vast is. Op zondag 7 november wordt de expositie afgesloten met een live performance waarin zeven dansers de installaties tot leven wekken. Duur performance: ca 30 min. De expositie Act of Color is iedere donderdag t/m zondag te bezoeken tussen 12.00 en 17.00 uur. Meer info: www.expobart.nl.

Persberichten 
aanleveren

NIJMEGEN - Heeft u een persbericht voor de redactie De Brug Nijmegen? Ga naar de website www.brugnijmegen.nl en klik op Nieuws aanleveren.