De Nijmeegse Hanka Venselaar en Tilburgse Maaike van Santvoort hebben de tweede plaats behaald tijdens het wereldkampioenschap paaldansen. (Foto: Caroline Demey / PixCel.fr)
De Nijmeegse Hanka Venselaar en Tilburgse Maaike van Santvoort hebben de tweede plaats behaald tijdens het wereldkampioenschap paaldansen. (Foto: Caroline Demey / PixCel.fr)

Artistiek paaldansduo wint zilver op WK

Algemeen

NIJMEGEN -  De Nijmeegse Hanka Venselaar en Tilburgse Maaike van Santvoort hebben de tweede plaats behaald tijdens het wereldkampioenschap paaldansen. Het duo werd al eerder dit jaar nationaal kampioen in de categorie artistic pole voor duo’s en plaatste zich daarmee voor het WK.

In deze categorie draait het naast technische correct uitgevoerde technieken ook om originaliteit, expressie en creativiteit. De act van het Nederlandse duo, geïnspireerd door de bewegingen van spinnen, werd door de internationale jury goed ontvangen en verdiende een tweede plaats.

Vanwege de maatregelen rondom COVID-19 werd het WK dit jaar online georganiseerd. Video opnames van de act werden onder strikte voorwaarden gemaakt en opgestuurd naar de juryleden. De uiteindelijke einduitslag werd pas bekend tijdens een 3-daags virtueel evenement. Via een livestream werden alle acts en scores getoond. Pas na de laatste video werd duidelijk dat het Nederlandse duo deelnemers uit onder andere Japan, Rusland en Australië achter zich had gelaten.

Venselaar, in het dagelijks leven universitair docent voor het Radboudumc, en van Santvoort, advocaat bij DAF Trucks in Eindhoven, vormen sinds 2019 een paaldansduo. Ze trainen afwisselend in Nijmegen en Tilburg.

Via deze link kunt u onze act van het WK terugkijken. https://www.youtube.com/watch?v=tginxy5bIqs&ab_channel=DutchAerial%26PoleFederation