Impressie van Hart van de Waalsprong in vogelvlucht.
Impressie van Hart van de Waalsprong in vogelvlucht.

Hart van de Waalsprong volop in ontwikkeling

Algemeen

NIJMEGEN - Hart van de Waalsprong is volop in ontwikkeling. Het gebied wordt ontwikkeld door AM en VanWonen. Er is veel aandacht voor duurzaamheid en gezondheid.

Hart van de Waalsprong biedt een zeer gevarieerd programma: koopwoningen, middensegment en vrije sector huurwoningen en 101 sociale huurwoningen. Voor de sociale huurwoningen sloten de gebiedsontwikkelaars eerder al overeenkomsten met de woningcorporaties Portaal en Talis. Nu zijn er overeenkomsten gesloten met andere partijen. Zo verwerft Hans Geveling Vastgoed het energieneutrale winkelcentrum in Nijmegen-Noord met ruim 11.800 m2 commerciële ruimte. Syntrus Achmea verwerft 119 zeer energiezuinige appartementen namens PME pensioenfonds.

Brede doelgroep

Syntrus Achmea koopt 119 appartementen verdeeld over drie blokken. De woningen variëren in grootte tussen de 58 en 134 m2 (gemiddeld 79 m2) en zijn geschikt voor een brede doelgroep, zowel gezinnen als starters, studenten, ouderen en mensen met bijzondere woonwensen. 

Commerciële voorzieningen

Retailondernemer Hans Geveling Vastgoed koopt de commerciële voorzieningen. Naast twee inmiddels verhuurde supermarkten, Albert Heijn en ALDI, gaat het om circa 30 compactere winkel- diensten- en horeca-units. Hart van de Waalsprong is inmiddels gestart met de verhuur van deze units. 

Impuls

Thijs Huis in het Veld, projectdirecteur namens AM van Hart van de Waalsprong: “Als gebiedsontwikkelaar is het onze passie om betekenisvolle plekken te ontwikkelen en realiseren. Hart van de Waalsprong biedt Nijmegen-Noord een stevig nieuwe impuls. Het wordt hét duurzame en gezonde voorzieningenhart waar al jaren reikhalzend naar wordt uitgekeken.”